08-08-2019

Christelijke Boek- en Cadeauwinkel De Rank Veenendaal

En dan is zo langzamerhand iedereen weg. Het wordt stiller en stiller in Veenendaal. Ook bij Christelijke Boek- en Cadeauwinkel De Rank. En natuurlijk is dat net zo logisch als dat het jammer is. Gelukkig is er in onze boekhandel altijd wat te doen. Denk aan bestellen, opruimen, schoonmaken en alles weer eens anders neerzetten. Dingen waar we druk mee kunnen zijn en wat ons gelijkertijd dus ook lekker bezig houdt. Naast dat we in de winkel zelf nieuwe tegeltapijten vast timmerden - een ongelukje met een emmer water zorgde voor veel onbedoelde actie deze week- timmeren we ook behoorlijk aan de weg. Deze week staat er weer een medewerker van De Rank in de Visie met een recensie. Zie Visie nummer 31/32, allereerste pagina. De Byblosadvertentie. Trouwe lezers hebben al een uitgebreide recensie gekregen via deze blog van hetzelfde boek, Leven vanuit rust. Erg leuk dat het ook zo goed verkoopt! Facebook, Instagram, Whatsapp en z'n status, we proberen het allemaal goed bij te houden! En niet te vergeten ook onze webshop en website, waarop je alle nieuwtjes lezen kan. Daarnaast kwam gisteren de fotograaf van uitgeverij KokBoekencentrum om een foto te maken voor een mooie poster ter promotie van Bijbelstudieboeken. Wij kozen voor het boek van Henk Binnendijk. Jawel, het nieuwe boek van Henk Binnendijk. Hoe ziet de hemel er uit? Een vraag die veel mensen hebben en die Henk zichzelf en ons ook stelt. Of hij antwoord kan geven op deze vraag, is nu nog niet bekend, het boek verschijnt pas 3 september. Maar wat mooi is om te lezen, is dat hij door het schrijven van dit boek nog meer naar de hemel en de God van de hemel verlangt. In elk geval lijkt het ons een prachtig boek voor (huis)bijbelkringen of persoonlijke Bijbelstudie. Ik zeg: even reserveren vast! 

Daarnaast kijken we uit naar de nieuwe CD van Sela! Thuis! 'Voor wie zoek was of op reis, te lang is weggeweest. Welkom thuis.' Liederen over bij God horen, wegdwalen, weer thuiskomen. Zo zegt Sela. Ook deze CD kun  je nu vast reserveren bij ons, zodat je hem als één van de eerste kunt ophalen of thuis laten bezorgen.

Naast deze twee nieuwe producen komt er nog veel meer leuks dit najaar. Ons nieuwe magazine Verbonden genieten gaat er bol van staan! En jij als klant gaat daar natuurlijk lekker veel van merken! Want wat te denken van de kinderboekenmaand? Om nog even in stemming te blijven, het thema is: Op reis! Kijk, daar kunnen we nog wel even mee weg komen, deze zomervakantie. Dus we reizen voorlopig nog even door!

Aline

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11-07-2019

Christelijke Boek- en Cadeauwinkel De Rank Veenendaal

Vakantie

Het is nu bijna zo ver. Je merkt het aan alles. De drukte bij de ouders, nog even dit, nog even dat. Vermoeide kinderen. Alles afronden, vakantieplannen die breed worden uitgemeten. Afscheidscadeautjes voor leerkrachten, leerlingen en collega's uitzoeken. En ja, daarvoor kom je natuurlijk naar ons! De laatste afspraken, de laatste feestjes en minder leuke dingen, maar dan is het zover!

Ja, ik ga op reis! Heerlijk, even rust, even anders doen dan het normale, even gewoon lekker weg van de dagelijkse beslommeringen. In de winkel merken we het ook. Veel mensen komen toch nog even wat boeken halen voor de kinderen, denk aan het Zomerdoeboek!,  en voor zichzelf. Want in de vakantie lees je! Meer tijd, meer rust. Tenminste, dat hopen we dan. En vaak lukt dat ook wel. En terwijl je door de winkel loopt, op zoek naar dat ene boek wat je raken zal, maar je tegelijk de ontspanning gaat geven om vanuit je vakantieverblijf nog meer weg te duiken in de wereld van fantasie en realisme tegelijk, dan zie je het hè. Je ziet jezelf, liggend op je handdoek, de zee als bruisende achtergrond.  De zon prikkelt op je hoofd en met je tenen kriebel je in het zand. Terwijl je weg droomt en langzaam verdwijnt, loop je met de hoofdpersonen mee, een klein stukje van je leven. Dan wordt het Jij, ik en de zee. Of misschien zie je jezelf, klimmend over rotsachtige gebieden, adembenemend mooie natuur en ga je over schitterende bergen heen. En stel, dan kom je aan de top, er staat daar een bankje, je gaat zitten en zegt: ik ben er even niet. Want ik lees. Hét ultieme vakantiegevoel :)

Het is maar hoe je het bekijkt hè, hoe je wereld er uit ziet en wat zich in het leven afspeelt. Misschien lees je gewoon je boek in je achtertuin of op je eigen bank. Daar gaat het uiteindelijk ook niet om. Het gaat er in vakantie om dat je tot rust komt, dat je stilte kunt vinden in je leven en dat je geniet van het abnormale en tijd vindt voor jezelf en voor elkaar. Maar vooral voor God. En wat zijn er naast de Bijbel mooie boeken om je daarmee te helpen. Naast de ontspannen romans zijn er boeken die je helpen rust te vinden, God te vinden. Bij ons vind je alle twee. Romans en studieboeken en naar we hopen ook rust en God. Van harte welkom in de winkel. Of je nu weggaat of thuis blijft, God gaat met je mee. Of je nu weggaat of thuis blijft, wij zijn open. Maar niet altijd. De gewijzigde openingstijden vind je hier.

Wij wensen iedereen een hele fijne, ontspannen en leerzame vakantie. Ga met God!

Namens ons allemaal, Aline

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

04-06-2019

Christelijke Boek- en Cadeauwinkel De Rank Veenendaal

Leven vanuit rust, Thomas Sjodin, recensie

-Kijk eens, voor jou.

Vragend kijk ik mijn collega aan.

-Of je die even lezen wil en recenseren, knipoogt ze.

Goeiedag zeg, dat er ook nog bij? Weet je hoe druk ik ben? Welke stapel boeken er ligt te wachten? Om van mijn ramen zemen, vloer dweilen en nog meer karweitjes waar ik niet van houd, maar niet te spreken. Tuurlijk gaat boeken lezen voor alles, maar ergen is een grens..

Pas dan kijk ik eens goed. Geïnteresseerd neem ik het boek in handen. Wow, wat een mooie uitstraling. Past perfect bij de titel. Leven vanuit Rust. En dan dit: Stel je voor, jij doet niets en de wereld draait gewoon door… Geboeid blader ik het boek door.

Misschien denk je: alweer een boek over rust, mindfulness, met al die tips wat je moet doen als je burn-out bent, raakt of gaat zijn, raken we daar niet ook al wat overspoelt mee? Dat we tot rust moeten komen? Alleen dat moeten al! Maar wacht even, lees even door…

In mijn pauze begin ik al in het boek. En nog eens bekijk ik de voorkant en vormgeving. Vriendelijke wat minder witte bladzijden, met hoge lege kopstukken maken het tot een prettig leesbaar boek. Heel het boek ademt rust uit. En als de auteur, Thomas Sjödin, dan ook begint over God, de Schepper van hemel en aarde, die op de zevende dag rust van Zijn werk en ons mensen daarmee een rustdag als eerste dag geeft, ben ik direct om. Dit ga ik verder lezen!

Deze Zweedse auteur beschrijft vanuit eigen ervaring hoe belangrijk rust is. God heeft eigenlijk op de zevende dag rust geschapen. Om te genieten en om even wat anders te doen dan op de zes dagen van de week waarin we ons ritme van werken-eten-slapen hebben. Vanuit die scheppingsorde gaat de auteur verder met het in herinnering brengen van Gods goede bedoelingen voor ons.

Wat gebeurt er eigenlijk tijdens rust? Hoe goed is het om even te stoppen met je bezigheden, even een middagdutje te doen en even pas op de plaatste maken? En dat niet alleen op de zondag, maar elke dag? Wat doet slaap met je en hoe is de tijd ingedeeld, voor God en ons, in tijd en eeuwigheid?

Nu ik dit boek gelezen hebt, merk ik dat ik bewuster omga met de dingen van elke dag. Dat ik mag genieten van de overvloed die God ons geeft, in alle facetten van het leven. Dat liefde en rust aan elkaar verbonden zijn. Dat je soms een stapje terug moet doen in de zorg voor anderen, om eerst weer tot je zelf te komen. Wat een intiem en kwetsbaar hoofdstuk is dat, waarin Sjödin iets vertelt uit zijn eigen leven.

De mooie gesprekken met een rabbijn en een non zijn een leerzame en waardevolle aanvulling, vanuit de ervaring vertelt door mensen die door het leven getekend zijn, maar tot rust komen en daardoor inspiratie krijgen om door te gaan.

Dat is het eigenlijk hè, maar ik was me er nooit bewust van: Wat gebeurt als je niets doet, gebeurt er niet als je nalaat te rusten. (Citaat pag. 13) Nog een keer: Wat gebeurt als je niets doet, gebeurt er niet als je nalaat te rusten. Even over nadenken. En zo zijn er nog veel meer nadenkertjes in dit boek. Een boek om in huis te hebben. Om te lezen en te herlezen, in alle rust. Misschien een mooie tip voor Vaderdag. Als papa tijd heeft om dit te lezen, hervindt hij de rust. Zeker weten.

Aline

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21-05-2019

Christelijke Boek- en Cadeauwinkel De Rank Veenendaal

Bookstoreday 2019

Het kán jullie niet ontgaan zijn, toch? Zaterdag is het feest. Groot feest in de boekhandels. Landelijk, maar vooral bij ons :)

Bookstoreday is niet voor niets ontstaan, uiteraard. Zoals niets voor niets is, zo is ook deze dag een speciale dag om even goed neer te zetten dat er boekhandels zijn. Dat we bestaan, dat we willen blijven bestaan en dat we er met alles wat in ons is voor jullie willen zijn. Dat lijkt misschien een beetje ouderwets, een beetje roeien tegen de klippen op. Maar dat is niet zo! Wat is nu fijner dan een boek door te bladeren voordat je het koopt? Wat is nu mooier om advies te krijgen over welke roman nu echt de moeite waard is, wat de verschillen zijn tussen allerlei soorten bijbels en welk kind het beste welk boek kan lezen? Daar zijn we voor. En wat is nu mooier om een tevreden klant het cadeaupapier te laten uitkiezen, het cadeautje tevreden aanneemt en blij de winkel uitgaat? Dáár doen we het voor.

Terug naar Bookstoreday. Zaterdag is het zo ver. Feest bij Christelijke Boek-en Cadeauwinkel de Rank. Kom je ook? Dit mag je echt niet missen! Er zijn heel veel aanbiedingen van supergoede en mooie boeken, ik lees nu Tot ik je vind en o wat heerlijk, het is bijna uit! Thuis vinden ze me maar 'ver weg'... ;) En dat klopt. Dan zit ik in Duitsland, in Engeland, in de VS, overal tegelijk, maar vooral thuis op de bank. Hét voordeel van een boek! :) Dat boek is zaterdag maar een tientje, maar ja, ik heb het nu al gelezen. Zelf ga ik dan dus maar voor 'Aan de voeten van Jezus', een boek voor stille momenten met Jezus, van uitgeverij PUUR! en die dag maar €3,50. Nee, dat laat ik niet schieten! Naast al die  mooie aanbiedingen die je op facebook en onze website vindt, is er ook korting op alle cadeauartikelen. Ja, je leest het goed: Twintig procent korting op ALLE Cadeauartikelen! Tijd voor een feestje dus!

Voor de (kleine) kinderen en hun ouders komen Melanie van de Peut en Michel de Boer. De laatst is bekend van Opa Knoest. Wie kent hem niet?? Melanie signeert, leest voor uit Mijn kleine Peuterbijbel (€9,95) en geeft voorleestips. Michel signeert en laat zien hoe hij zijn mooie illustraties maakt. Tegelijk kun je lekker samen met je kind luisteren en genieten en samen veel plezier hebben. Of je snuffelt even lekker rond terwijl je kind bij het voorlezen blijft. Onze gasten zullen vanaf ongeveer twee tot drie uur in ons midden zijn! Alweer een feestje dus!

En dan, ja, wat is een feestje zonder lekkers? Liefde en Ambacht zorgt voor wat lekkere hapjes, terwijl je van De Heeren van 17 heerlijke thee aangeboden krijgt om te proeven. Gewoon bij ons in de winkel. Hoe leuk is dát! Beetje thee proeven, een chocolaatje erbij, stukje kaas, weer wat thee, mm, nu al zin in! Deze mensen zijn bij ons vanaf ongeveer 11 uur tot 14.30 uur. Laten we zorgen dat er geen thee meer overblijft! Samen met hen verkopen we ook leuke cadeaupakketjes: een mooi boek(je) met wat thee, in een gezellig pakketje. Kijk, daar kun je mee thuis komen!

Maar, voor je er mee thuis wilt komen, moet je één ding doen en willen: in de benen, op de fiets of met de auto (die je bij de Julianakerk kunt parkeren) en dan even lekker genieten van de Boekhandel. Dat is pas het echte feestje.

Enne... niet te laat komen hè, want voor alle acties en aanbiedingen geldt: OP=OP

Wij vieren de Boekhandel. Doe je mee??? Van harte welkom. Zaterdag 25 mei van 9-17 staan wij weer voor iedereen klaar! Zoals je gewend bent. Dat is De Rank.

Namens ons hele team, Aline

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27-04-2019

Christelijke Boek- en Cadeauwinkel De Rank Veenendaal

Speciale klanten

Daar zijn ze weer, die hele speciale klanten. Komend vanuit Maasbracht, Limburg(!), dat is hun thuis. Maar ze hebben ook een eigen 'ark', hun werkterrein. En vandaag ligt dat schip bij Amerongen. Tijd voor een momentje De Rank! En daar zijn wij het helemaal mee eens.

Echt waar, wees maar niet bang, we zijn blij met alle klanten! Maar deze mensen zijn gewoon bijzonder, er is een klik en ze zijn enthousiast. Ze kopen veel boeken, maar geven het net zo hard weer weg of verkopen het door, ‘omdat er in ons Zuiden niet zoveel is.’ Zo zijn ze een boekenclubje gestart met mensen van allerlei verschillende achtergronden. Momenteel lezen ze met elkaar het boek van John Eldredge, 'Jezus, onze niet zo lieve Heer'. (‘Heb je er nog twee voor mij?’) Ze organiseerden daar een Sing-in en komen regelmatig hier meezingen met de Veense Sing-in.

Ze doen me altijd een beetje denken aan Paulus en zijn medewerkers. Waar nood is helpen ze , waar vragen zijn, gaan ze in gesprek. Om jaloers op te worden: wat zit ik hier dan veilig…

Ik vroeg hen waarom ze zo graag naar onze winkel komen. En welk boek dan favoriet is. En nu ze weer in de winkel zijn, krijg ik de antwoorden op een briefje aangeboden. ‘Want stel dat ik vergeet wat ik eigenlijk wil zeggen!’

Zij vindt het geweldig om lekker rond te snuffelen bij ons, als een kind in de snoepwinkel, zo heerlijk! En terwijl Teun dan lekker aan de tafel gaat zitten met een bakkie koffie, gaat Alie de winkel door. ‘Deze dan! Kijk, dat is ook zo’n geweldig boek.’ Dagboek voor kleine schatjes. Stralend kijkt ze me aan. ‘Al zo vaak weggegeven!’ Sowieso lijken dagboeken haar voorkeur te hebben. Die van Sarah Young, Dicht bij Jezus. ‘En deze dan,’ ze trekt Strijd in je denken van Joyce Meijer uit de schap. ‘Ook zo goed! Het boek én het dagboek!’

‘Heb je nog CD’s van de Sing-in?’ vraagt Teun me ondertussen. Hij is meer van de muziek. Samen luisteren ze graag naar Brian Doerksen, Trinity, Matt Redman, Herman Boon of Elly en Rikkert. Een brede interesse dus, maar Teun is verknocht aan de sing-ins zoals ze bij ons in Veenendaal worden gehouden. Terwijl hij het daarover heeft straalt hij. ‘Zoveel mensen, zoveel! Dat zijn wij niet gewend…’

‘Het is soms inderdaad ook best lastig hoor, komt Alie. ‘We zouden graag verhuizen naar een plek waar meer christenen zijn. Maar zolang we niets vinden is Maasbracht de plek waar God ons hebben wil. En dat is goed.’

Terwijl Alie met het stapeltje boeken en cadeautjes naar de kassa komt, glundert ze. ‘Zo fijn dat ik dit gewoon kan kopen en dat Teun me er alle ruimte voor geeft. Ik ben een dankbaar mens. Dankbaar voor wat God me geeft. Waar en voor wie dan ook.’

Aline

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

01-04-2019

Christelijke Boek- en Cadeauwinkel De Rank Veenendaal

Mijn dag vandaag

Zo hehè, nu eerst koffie. Nadat ik mijn mannen weg geholpen heb even lekker gesport. Na het dagelijkse wasbeurtje is het nu tijd voor koffie. En vooral een goed boek. Zoekend gaan mijn ogen langs de titels. Mijn laatst gelezen roman is allang uit (het boekenweekgeschenk van 2019), de geloofsopbouwende boekjes die ik daarnaast lees, schieten ook al een eind op. Jezus als rolmodel van Maarten Immerzeel is er zo één. Wat een goed en leerzaam boekje is dat! Maar nu, vandaag, 1 april, even iets ontspannends. Ik kies voor het allereerste boek van Michelle Griep, Dwars door het vuur. Ik zag in de winkel dat haar tweede roman ook al verschenen was, dus hoog tijd om kennis te maken met deze Amerikaanse dame.

De zon schijnt me stralend toe, dus duik ik weg in de tuinstoel, wel nog onder onze overkapping. Koffie binnen handbereik en lezen maar. Altijd spannend of je snel de lijn van het verhaal kunt vinden. Deze keer kost het me totaal geen moeite. Het duurt niet lang of ik zit in de wereld van Gouvernante Eleanor, die wegens wangedrag van haar Hertog naar één van de Britse kolonies moet vertrekken. Maandenlang op de boot is geen pretje, zeker niet anno 1770.

Heerlijk, zo even op de maandagmorgen wegzakken in een goed boek. Ik mag dat van mezelf. Want vanmiddag ga ik werken. Me bezig houden met de webshoporders, kijken of er nog antwoorden zijn op onze quizvraag en o ja, de etalge moet ook. Het boekenweekgeschenk moet er uit en Kikker kan er in. Vanaf vrijdag hébben we toch een leuke actie! Eén zo'n leuk prentenboek voor maar twee euro! En dan hopen we ook nog heel veel boeken te verkopen voor de kinderen van de kledingbank! Dat maakt alles extra leuk. Geven is zo mooi om te doen, het maakt alleen maar rijker. Voor de ander en voor jezelf.

Dus ga ik, na moeizaam uit mijn boek gekropen te zijn, gewapend met raamstiften en mijn zakje wortels, op weg naar mijn werk. De leukste job die je je kunt voorstellen. Ik ben op weg naar Boekhandel De Rank. In Veenendaal. Lekker op de fiets.

Als ik later deze dag weer naar huis fiets en nog even achterom kijk, zie ik een vrolijke (witte) kikker op de etalgeruit met een kleurrijke aankondiging van deze topactie. Lekker gewerkt weer vandaag.  Mijn collega een beetje geplaagd, omdat dat mag op 1 april haha, ik zal niet zeggen hoe :). Klanten geholpen en allerlei dingen op de website geregeld. Nu thuis nog even deze blog. En wat huishoudelijke klusjes. En o ja, nog even lekker een moment stille tijd. Met het boek van Priscilla Shirer 'De wapenrusting van God'. Ook een echte aanrader. En dan het laatste half uurtje van de dag weer terug naar Eleonor. Eens kijken hoe het haar vergaat op dat schip. Op weg naar de Britse koloniën. In 1770. Terug de tijd in. Dat kan. Omdat ik lees.

Fijne week! Aline 


Share on facebook