25-09-2021

Christelijke Boek-en Cadeauwinkel De Rank Veenendaal

Wisseling van de wacht

Na de mooie en goede woorden van de vorige blog is het er gewoon niet meer van gekomen om nog te schrijven. Druk? Geen inspiratie? Teveel werk? Van alles een beetje denk ik.Maar zo aan het begin van een spetterend najaar wil ik jullie toch even lekker bijpraten over het één en ander. Het één is dat er een ongelooflijk mooi najaar komt met geweldige nieuwe uitgaven. We starten deze maand al met de nieuwe Lynn Austin en hopen deze week op het nieuwste boek van Henk Binnendijk, wat hij schreef naar aanleiding van het enorme verdriet wat hij meemaakte na het overlijden van zijn zoon. Hij doet dit aan de hand van het lijden van  Job, de persoon uit de Bijbel.  Henk heeft zijn boek een pakkende titel meegegeven: Niemand is als hij. Aansluitend vieren we de Kinderboekenmaand met een leuke afsluitende actiedag op 16 oktober en kijken we daarna reikhalzend uit naar het spiksplinternieuwe boek van Irma Joubert. Jaja, eindelijk is dit het derde deel, een vervolg op Hildegard en Het meisje uit het verscholen dorp. En naast dit alles komt dan ook de nieuwe NBV vertaling, de NBV21. Een hele mooie vertaling, naar wat ik al aan informatie heb gezien. Ik denk dat dit een prachtige verrijking is voor christelijk Nederland. Maar wat ik denk, daar gaat het niet om, het is voor ieder weer een andere ervaring. Daarom liggen er promotieboekjes in de winkel die je kunt komen afhalen om zo al wat teksten te vergelijken en hun achtergrond te begrijpen. Meer hierover op onze nieuwspagina. Als je dit allemaal eens goed op een rijtje zet, dan snap je wel dat we als boekverkopers enorm blij zijn met deze nieuwe uitgaven. Dit trekt mensen. En hoewel we jullie nog steeds in grote getale ontmoeten in onze winkel,  -geweldig dat jullie trouw komen!-  is er altijd mogleijkheid voor meer hè ;), zeker nu alle maatregelen betreffend corona voorbij lijken te zijn en o wat hopen we dat dat zo blijft!

Dat was het één. Dan nu het ander. Er is een wisseling in onze medewerkers. We zwaaien de één uit en halen een ander met veel plezier binnen. Joukje, al bekend van de vrijdagochtend gaat ons team versterken en neemt hierin veel taken van Aline over, die van dit toneel verdwijnt. Tja, en die laatst genoemde, dat is ondertekende. Beetje raar om dit te schrijven zo over mezelf maar ik wil delen dat, nadat ik het ontslag had ingediend, direct wist ik dat het goed was. Tijd voor iets anders, tijd voor een ander talent wat God me gegeven heeft. En zo is er altijd een komen en gaan en zal dat ook wel doorgaan. Maar nu ik het toch vertel wil ik direct het team wat blijft aan jullie opdragen in gebed. Bid alsjeblieft voor de winkel en voor Remco, Judith, Joanne, Joukje en alle vrijwilligers die een steentje bijdragen aan het op deze manier uitdragen van Gods Koninkrijk. Ik blijf bidden dat De Rank tot zegen mag zijn voor Veenendaal en wijde omstreken. In de Bijbel staat:  'Elke rank die vrucht draagt, reinigt Hij, opdat zij meer vrucht draagt. Ik ben de Wijnstok, u de ranken; wie in Mij blijft, en Ik in hem, die draagt veel vrucht, want zonder Mij kunt u niets doen.' Johannes 15:2b en 5. Dus dat: wij zijn allemaal van Hem afhankelijk, werk in Zijn Koninkrijk als een vruchtdragende Rank en Hij zal voor jullie zorgen. Voor winkel, medewerkers en klanten. Want Hij is de Wijnstok. Vertrouw op Hem.

Het ga jullie goed.

Aline

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

07-01-2021

Christelijke Boek- en Cadeauwinkel De Rank Veenendaal

Wees gezegend in het nieuwe jaar!

Vanuit een gesloten winkel jullie een gezegend nieuwjaar toewensen, is misschien wat vreemd. Maar toch willen we dat doen. We wensen jullie allemaal en jou in het bijzonder een heel mooi en gezegend 2021 toe. In de verwachting dat ook dit jaar en deze dag onze hulp is van onze God. Hij Die hemel en aarde heeft gemaakt, zal waken over ons! Dat geeft moed en vertrouwen. 

Daarnaast willen we jullie heel erg bedanken voor jullie steun in het afgelopen jaar. Bedankt voor de verschillende warme reacties naar aanleiding van onze vorige blog hieronder. Bedankt voor het meedenken, doorvertellen en bij ons kopen. We hebben jullie meeleven en bemoedigingen enorm gewaardeerd. En we merken dat het geen dooddoenertjes waren. Ook nu, nu we tóch dichtzitten voor fysiek winkelen, blijven jullie ons steunen. Heel erg bedankt daarvoor!

Ja, we zitten dicht. Dat was wel even slikken, dat snap je. En dan sta je daar opeens, in een kantoor bomvol bestellingen voor klanten die hun boek of een hele doos vol boeken nog voor de kerst wilden hebben. Wat zijn we druk geweest om alles voor elkaar te krijgen. Bezorgen, verzenden, ophalen, alles was, en is, mogelijk, maar het moest wel gebeuren. En geloof me, zonder jullie in de winkel is het de helft minder leuk. Het is stil, saai en raar. De voorraad in de winkel krimpt maar iets, het vervoersbedrijf brengt elke keer maar een beetje en kaarten worden er al helemaal niet meer verkocht. En dat is me toch jammer!

Weet je nog de vorige lockdown? Toen iedereen naar de winkel kwam om kaarten te kopen en daarmee anderen blij te maken? Weet je nog hoe we schrokken van wat er gebeurde, hoe we wilden helpen en er voor de ander wilden zijn, desnoods met een simpel kaartje? Wat was het fijn dat we open waren en je zelf je kaarten uit kon zoeken. Dat zou je toch willen blijven doen hè!

Weet je dat we veel kaarten ook op de website hebben staan? Ik heb net even gekeken voor je, je kunt dan het beste zoeken op christelijke kaart. Of gewoon kaart. Voor het gemak kun je de prijs dan terugzetten tot €3 en je hebt zo een scala aan mogelijkheden! Is dat even tof! Juist in deze donkere, korte en koude wintermaanden is een bemoediging weer op z'n plek. Voor hen die eenzaam zijn, risico lopen of gewoon in je hart leven. 

Als team zijn we nog aan het nadenken hoe we kaarten kopen voor jullie simpeler kunnen maken. Hierover hoor je binnenkort meer. Voor nu willen we je enorm bemoedigen, hoe het ook gaat en hoe moeilijk en zwaar het leven momenteel misschien ook voor je is, God is er bij. Je bent een gezegend mens. Blijf verwachten, hou vol en geef Zijn zegen door aan iedereen die op je pad komt.

Wees gezegend in de Naam van de Vader, gezegend in de Naam van de Zoon. Wees gezegend met de Heilige Geest, Wees krachtig en moedig en wees niet bevreesd.  (tekst Lev)

Aline

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

05-11-2020

Christelijke boek- en Cadeauwinkel De Rank Veenendaal

#Koop Lokaal

Terwijl ze bij mij thuis het huis zo’n beetje afbreken, ben ik lekker aan het werk en geniet van de rust. Ik hou ervan, een beetje rust om een heen. En nu, deze dag, is het stil. Te stil. Zelfs voor mij is het te rustig. Want, misschien zeg ik het een beetje verkeerd, ik hou thuís van rust. Op mijn werk houd ik van intense drukte en gezelligheid, met veel klanten die tevreden de winkel weer verlaten met dat ene goede boek of dat gezellige cadeautje. En dat ontbreekt. Het is iets met Blijf zoveel mogelijk thuis, zieke mensen, besmettingsgevaar, een rondwaaiend virus. Iets waar we allemaal de gevolgen van zien, maar deze nog lang niet zullen bevatten. Laat staan dat we ze kunnen weerhouden.

Ja! Met elkaar doen we ons uiterste best. We houden ons aan de regels van overheidswege doorgegeven, we doen wat we kunnen om alles zo goed mogelijk door te laten gaan en zetten alles op alles om jullie van dienst te kunnen zijn. We posten regelmatig op social media, onze website bevat alle te bestellen boeken, zowel christelijk als algemeen en alles wat je daar besteld kan verzonden of zelfs, binnen Veenendaal, bezorgd worden. Hoe geweldig handig is dat! Want waar er gezegd wordt Blijf zoveel mogelijk thuis, daar is de keerzijde van dat wij als medewerkers van een geopende winkel (gelukkig open!) dan maar naar jou toe komen. Dat is toch aardig, vind je niet? Daarnaast ligt de winkel vol met de nieuwste boeken en de allerleukste up to date cadeautjes voor de cadeaumaand. Dat wil je toch niet missen?!  

Iedereen weet het en velen zeggen het ook: steun de plaatselijke winkel. #Kooplokaal is een echte slogan aan het worden. Niet alleen fysiek maar ook via de site kan dat. Daarvoor hoef je niet naar één of ander groot concern die je vertelt dat hun winkel van ons allemaal is. Nee, zeker niet. Daarvoor kom je naar onze site of naar onze winkel. Laat ons maar van jullie allemaal zijn! Samen sterk!

Ik zeg het maar eerlijk: als het zo door gaat, kan het binnenkort niet eens meer. Hebben we als Veenendaalse stad geen christelijke boekhandel meer. En heel veel andere winkels ook niet. Zomaar een te verwachten toekomstbeeld. Dat is geen doemscenario maar een realistische blik. En dat is triest. Dat is naar. Dat is moeilijk. Dat ga je missen. Het lekker rondneuzen in de winkel, tot rust komen (wat horen we dat vaak!) en met zorg een cadeautje uitzoeken voor die ene die zoveel voor je betekent. Dat zou dan over zijn. En zeg nou zelf, dat zou toch erg zijn? Zover laten we het toch niet komen?  Wij niet hoor, wij zitten er klaar voor. Wij roepen; Komt u maar!

Fysiek Of Digitaal, Wij Zullen Er Steeds Weer Zijn Voor Jullie Allemaal!

Kijk snel op www.derankveenendaal.nl voor al onze boeken!

We willen jullie vragen ons te steunen door voor ons te bidden,  door bij ons te kopen en door te vertellen dat we bestaan. Vertel het je gemeente, je familie, je buren, je wijk, je stad.

Voor nu, alvast heel erg bedankt en tot (digi)ziens!

Aline

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

25-09-2020

Christelijke Boek- en Cadeauwinkel De Rank Veenendaal

Een verrassing, boeken en thee? Wat een heerlijk najaar! 

En dan, het lijkt wel gewoon opeens, staan we alweer haast aan de aftrap van de Kinderboekenweek. Septembers laatste weekend gaat beginnen, haar laatste dagen zijn ook haast geschiedenis. Nog even en we spreken over En toen. En ja, dan kun je zomaar september 2020 bedoelen. Wij van De Rank hebben het haast nergens anders meer over. En toen? is natuurlijk het thema van de Kinderboekenweek 2020. Dit jaar voor het eerst geen hele oktobermaand, maar een week. Want we hebben ons als christelijke boekhandels aangesloten bij de CPNB, de organisatie van onder andere de algemene Kinderboekenweek. En om het dan extra verwarrend te maken. Deze week duurt tien dagen ;) Snap je het nog? Wij wel. En vragen stellen mag! :)

Over het thema en de daar bijbehorende actieboeken en het kinderboekenweekgeschenk (!) lees je veel meer op deze pagina (klik)Wij hebben er enorm veel zin in, al is het ook spannend hoe het gaat. We kunnen nu niet zo massaal de scholen bezoeken zoals we gewend waren. We hopen überhaupt dat de scholen deze weken (en daarna!) open kunnen blijven en dat jullie allemaal de vrijheid houden om ons met een bezoekje te komen vereren. En we hopen dat onze actiemiddag doorgaat. Want we hebben uiteraard een hele leuke afsluiter van deze te gekke lange week.

Ik zit even te dubben, ga ik het al verklappen? Een verrassing is leuk! Maar dat jullie de datum vrij kunnen houden en je alvast kunnen aanmelden (info@derankveenendaal) is ook leuk. En op een bepaald moment zelfs noodzakelijk uiteraard. Je weet wel, iets met virus en aantallen, waardoor we maar een beperkt aantal kinderen toe kunnen laten. Maar misschien, heel misschien kunnen we wel naar buiten en mag het aangemelde aantal kinderen wat groter van getal worden. Dat laatste hopen we natuurlijk. Dus zet maar vast in de agenda of in je mobiel: 10 oktober  om 14:00 uur bij De Rank Veenendaal. 'Ja maar',  je sputtert wat tegen, 'ik wil natuurlijk wel weten wat mijn kids dan gaan doen!' O ja, dat is natuurlijk ook zo. Weet je, het is een verrassing, maar ik verklap het toch ook maar vast. De BV-er (Bekende Veenendaler) Constant van den Heuvel gaat je kinderen meenemen voor een heuse stadswandeling op kinderformaat, waarin het thema van de Kinderboekenweek perfect naar voren komt. En toen? zullen ze vragen. En ik weet haast zeker dat Constant daar dan wel een antwoord op weet. Bij minder prettig weer om buiten te zijn, gaat hij een supergoed verhaal vertellen over de geschiedenis van Veenendaal, in de winkel. Waarbij we dan nu natuurlijk nog niet weten of het dan mogelijk is, of je daar als ouders bij kunt blijven. Maar dat communiceren we tegen die tijd wel weer. Nog meer weten? Klik hier voor meer informatie. 

En als je nu denkt, oké, was dat het dan? Nou, niet helemaal. We kunnen je verzekeren van een superleuk najaar! Er gaat ongelooflijk veel moois uit gaat komen voor iedereen! Wat hebben de auteurs hun best gedaan om ons een prettige winter te bezorgen. En niet alleen auteurs! Nee, er komen ook heel veel nieuwe cadeauartikelen binnen, waar we met z'n allen van gaan smullen. Nee, oké niet letterlijk maar toch. Hoewel... ik hoorde mijn collega iets fluisteren over een theetafel. Dus een bakkie (knusse) thee bij je nieuwe boek, dat is alvast een feit. En mag dan dat nieuwe boek De Theekist zijn? Klik maar eens voor een impressie.

Weet je wat ik doe? Ik ga vast oefenen. Ik zet een kopje thee, ik wentel mij op de bank in een paar doeken, ik pak mijn boek en zeg tegen mijn huisgenoten: 'Lieverds, ik ben even weg.' Nu maar hopen dat ze me niet nu al vragen 'En toen?' Volgende week zijn ze de eersten. Tegen jullie zeggen we als hele team: 'Tot snel, we kijken er naar uit je weer te zien! Enne, wat fijn dat je onze klant bent. Bedankt daarvoor, we hebben je hard nodig!' 

Aline

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

01-08-2020

Christelijke Boek- en Cadeauwinkel De Rank Veenendaal

Connectie

Daar zitten we dan, mijn collega Marieke en ik, in het donker. Lampen uit, deur open, zodat de zon lekker naar binnen schijnt en ons verlicht en verwarmt met zijn zomerse stralen op deze zaterdagochtend. Er is wat gedoe met de airco lijkt het. Volgens de bewoners boven ons ging de airco vannacht op eens aan. Terwijl ik zeker weet dat ik ze alle vier uit had gezet gisterenavond. En ook nu weer check ik ze samen met de bovenbuurman. Ja hoor, allemaal uit. Hoe bestaat het dat zo'n ding dan zomaar aan slaat? Teamleider Remco gebeld. Arme man, op z'n allereerste vakantiedag. Op zijn advies de aircomonteur gebeld. En ja hoor, op zijn advies trek ik gewoon alle stoppen eruit!

Eerlijk gezegd valt dat nog niet mee hoor, als simpele boekverkoopster. Als de monteur me zegt gewoon even de stoppen er uit te halen voor een minuut of tien ga ik eerst maar eens op zoek naar de meterkast. Dat duurt even, maar als je het dan vindt, heb je ook wat zeg maar. Verbouwereerd kijk ik naar de vele groepen voor mijn neus. Euh.. wat is dit dan? Thuis hangen er stickers onder met welke groep voor welk apparaat is en zo, je snapt me vast wel. Maar hier zie ik niets van dat alles. Remco weet het ook niet, dus ik moet echt nog even zelf wat proberen. Opeens valt mijn oog op een handschrift. Met zwarte stift is daar keurig de meterkast nagetekend. Tada! Voor de veiligheid gaan alle computers en lampen uit. (Gelukkig is er op dat moment geen klant, anders hadden we uiteraard even gewacht hoor!) Ik switch de schakelaars van de groepen en zak op mijn bureaustoel neer.

In het warme licht van de zon bladeren mijn collega en ik de nieuwe aanbiedingen van de uitgevers door. Wat komt er enorm veel leuks in het najaar! Een nieuwe Musser, een nieuwe Dekker. En wat te denken van Non in de bus. Een hilarische titel en leuke cover. Een nieuwe Henk Binnendijk zelfs! En uiteraard de nieuwe van Lynn Austin. We smullen en genieten. Wat wordt het een ontzettend leuk najaar! Kijk hier, de HSV in één jaar! En een dagboek bij de Zij Lachtbijbel. En al heel binnenkort de CD en DVD van Elly en Rikkert met Mooi geweest, hun slotconcert van het afgelopen jaar.

Bijna vergeten we de airco's, de meterkast en de donkere winkel, zo enthousiast zijn we. Een blik op mijn horloge, die blijft het gewoon doen zonder stroom, laat me zien dat het tijd is om opnieuw alles aan te doen. De schakelaars aan, de lampen, de kassa's, gelukkig maar, we zijn er weer.

Of het hele riedeltje nut heeft gehad? Dat gaan vooral de bovenburen merken. Maar één ding wordt al snel duidelijk, er is één airco mee gestopt. Daar hoeft de buurman dan gelukkig niet van wakker te liggen ;)

Aline

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28-04-2020

Christelijke Boek- en Cadeauwinkel De Rank Veenendaal

Crisis

"Weet je wat ik thuis zeg als ik hierheen ga?" De klant kijkt me een moment afwachtend aan maar laat me niet heel lang nadenken. Ze weet waarschijnlijk wel dat ik het toch nooit raad. Haar antwoord is dan ook volkomen verrassend en ik knipper gewoon even met mijn ogen als ze zegt: "Thuis zeg ik: Ik ben even naar de hemel hoor! En dan weten ze allemaal wat ik bedoel." Tjonge, dat is wat, als je dat zegt wanneer je naar De Rank toe komt! Best wel een compliment maar ergens ben ik bang dat het haar wel eens tegen zal vallen. Maar nee hoor, lacht de dame mijn bezorgdheid weg. Dat is nog nooit gebeurd. Ik moet er een eindje voor gaan, maar als ik naar Veenendaal kom, kom ik alleen voor jullie. De rest vind ik in mijn eigen dorp wel. En ja hoor, de boekhandels daar zijn ook prima maar dit hier, en met een wijds gebaar slaat ze haar armen om zich heen, dit hier is hemels." Ik heb wel schik in deze dame, die zo enthousiast is over ons. En o ja, ik herken haar gevoel, ik loop ook graag in de winkel. De sfeer, de rust, de boeken om me heen, dat is toch zeker ook fantastisch!

We horen het vaker. Vooral het woordje rust wordt veel door klanten gebruikt. En het is fijn om te horen dat mensen in onze winkel tot rust komen. Even weg, even alleen vaak ook, gewoon wat rondstruinen, kopje koffie erbij, zonder doel gewoon even gaan. Hoe fijn is dat van klanten terug te horen! Dank jullie wel daarvoor. Ik kan je verzekeren dat je zelf meewerkt aan deze sfeer.

"Hoe gaat het bij jullie?" De klant kijkt me opeens wat bezorgd aan. "Redden jullie het nu met al die maatregelen rond Corona?" Een vraag die veel klanten hebben. En stellen. En gelukkig, heel erg blij zijn we te kunnen zeggen dat het nog niets tegen valt. Hoewel nauwelijks Paasverkoop en geen Belijdenisverkoop, wat juist in deze tijd toch wel de topper is, zijn er elke dag nog voldoende klanten in de winkel om open te blijven. En daar zijn we dankbaar voor. Waar we ook dankbaar voor zijn is dat we nog open mogen zijn. En dat jullie zo in staat zijn enorm veel kaartjes te versturen, ja dat doen jullie echt! Dat we mensen kunnen helpen aan knutsel-en spelletjesboeken voor de kids, leesvoer voor zichzelf en het gezin nu de bibliotheken dicht zijn. En cadeautjes. Voor een zieke, voor een mantelzorger, voor een opa en/of oma, een kleinkind. Wat is het gaaf te zien dat zoveel mensen aan anderen denken omdat ze zelf nog in staat zijn naar ons toe te komen. We proberen hierin echt met jullie mee te denken! Zo hebben we nu leuke kartonnen tassen met een pakkende tekst. Cadeautje er in en zo aan de deur hangen. Altijd nog leuker geven dan wanneer je het presentje op de stoep neer legt, toch? In elk geval doen we onze uiterste best om voor iedereen wat moois te hebben en jullie met een blij hoofd weer de winkel uit zien te gaan.

Daarom hebben we voor Moederdag, enig idee hoe je die gaat invullen?, een tafel ingericht met heel veel leuke cadeautjes. Ook betaalbaar voor de jongsten onder ons. Zodat hoe dan ook, ook dit jaar Moederdag een feestje wordt. Daaraan werken we graag mee. Door leuk te verpakken, iets speciaals bij het pakje te doen en als het nodig is bezorgen we het zelfs op plaats van bestemming (of laten de post dit doen). Zorg dat je er op tijd bij bent!

Moederdag. Een dag waar menig kind en moeder naar uit kijkt. Maar hoe lastig kan het dit jaar gaan. Als je moeder in een verpleeghuis zit. Of je kind in een zorgwoning. Als je er niet kan komen wegens leeftijd of klachten. Als ze ziek is. Of misschien heb je onlangs je moeder begraven. Hoe ingewikkeld wordt het dan allemaal hè. Ik hoop zo voor je dat er ook dan iemand is die naar je omkijkt en je even een knuffel via de post verstuurt. Of een cadeautje brengt van de leukste boekhandel van Nederland: De Rank.

Inmiddels heeft de klant uit het dorpje afgerekend en is klaar om te vertrekken. "Kijk je uit, zeg ik. Nu is het haar beurt om me vragend aan te kijken. Verduidelijking is op z'n plaats. "Het is best een stap, vanuit de hemel weer met beide benen op de grond." Ze lacht. Verzekerd me dat dat goed komt. "Ik ga iedereen hierheen sturen!" zegt ze enthousiast.

Mooi, een hemels lichtje te mogen zijn. Of dat nu als boekhandel is of als klant, als christen mag je een beetje hemel op aarde zijn. Licht in de crisis. Eenvoudigweg op Jezus lijken. Dat is wat Hij vraagt en dat is genoeg. Ook dat, of juist dat, is Samen Sterk.

Aline

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

26-03-2020

Christelijke Boek- en Cadeauwinkel De Rank Veenendaal

Een nieuw blogje vanuit een ongekende crisissituatie over heel de wereld. Wie had dat ooit kunnen denken! Nee, ik ga hier geen ellenlang betoog houden over Corona en wat dat met ons doet. Net als wij, ondervind je dat zelf al heel erg goed, denk ik zomaar. Maar o wat is het ingewikkeld. Waar de zon nu heerlijk en stralend schijnt, is de stemming bedrukt. Somber. Stil. Angst overheerst en niemand durft meer echt spontaan te doen. Want stel dat je de anderhalve meter vergeet, je een boete krijgt of erger, je besmet raakt.

In de winkel proberen wij er alles aan te doen het voor jou als bezoeker zo fijn als mogelijk te houden. Al kan dat natuurlijk niet echt, we kiezen het beste van het slechtste. Dus blijven we open en houden we ons aan de regels van de RIVM. Die lees je hier op onze Coronapagina,

Want deze blog is hier niet voor bedoeld. Nee, deze blog moet juist gaan over wat nog wel is. De zon! Voorjaar. God zij de eer voor zulk heerlijk weer. Stel dat we nu die weken regen ook nog hadden, dan zouden we toch helemaal in zak en as zitten! Het voorjaar is gekomen en volgens de kalender ook al begonnen. Zondagochtend heel vroeg verzetten we de klok en starten we de zomertijd dus definitief. Normaal betekent dat voor ons: op naar de Pasen- en de Belijdenisverkoop. Hoe dat in de winkel en door  jou als klant wordt opgepakt zien we wel. Vooralsnog betekent het, hoe dan ook, dat we reden hebben om te vieren! We vieren dat Jezus voor ons de dood is ingegaan maar dat Hij daar niet is gebleven. Niet vergeten hoor! Ook als er zoveel ellende is, bij jezelf, in je gezin of familie, in ons land of in de wereld, Jezus IS Overwinnaar! Het zal een Pasen zijn zonder diensten waarbij we aanwezig kunnen zijn, maar het blijft een Pasen met de opgestane Levensvorst. Hoe gaaf is dát! En laten we vieren dat we mogen belijden dat Jezus heel persoonlijk onze Redder is. Op welke manier je dat dan ook beleeft, getuig dat Hij van jou is en jij van Hem. Hoe fantastisch is dát!

Lente. Dat betekent nieuw leven. Kijk maar om je heen. De bloesem, de bloemetjes, lammetjes en vogels die hun nestjes bouwen. Gisteren zat ik in de tuin en ik hoorde vogels met elkaar praten. Het waren de ouders van een nest vol babytjes. Eén ouder in het vogelhuisje, de andere ouder in de boom ertegenover. In mijn beleving is dat de vader ;)  Het getjilp maakte me enorm nieuwsgierig! En opeens zag ik hem, een klein, piepklein vogeltje wat vanuit het nestje naar de boom van zijn vader vloog. Luid piepend vloog hij naar papa om uiteindelijk opgelucht op een takje vlakbij zijn papa te landen. Eén voor één gingen ze. Wat was dat mooi om te zien. En de ouders bleven maar communiceren. Vader vloog van de één naar de ander en samen vierden ze uiteindelijk een schitterend vogelfeest. Het doet me denken aan de Vader en Zijn Zoon. Ook toen Jezus op aarde was, bleven Ze nauw met elkaar in contact. En nu Hij naar de hemel is gegaan liet Hij ons niet alleen. Het doet me ook denken aan ons. Hou elkaar in de gaten, wees verdrietig met elkaar, huil met elkaar, wees blij met, dankbaar voor elkaar en wijs elkaar op onze God. Hij zorgt. Voor onze klanten, voor ons als medewerkers, voor De Rank zelf. Hij zorgt. Vergeet dat niet. En vier, misschien door je tranen heen, feest. Het feest van de Levensvorst. Hij is Koning!

In alles en dwars door veel spannende dingen heen wensen wij je als team van De Rank veel zegen tijdens het Paasfeest en de dagen daarvoor. Want Jezus leeft! 

Aline

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15-01-2020

Christelijke Boek- en Cadeauwinkel De Rank Veenendaal

Schreef ik de vorige keer nog over de zomervakantie (!), inmiddels is het nieuwe jaar alweer twee weken oud. Als ik zo om me heen naar mensen luister, was 2019 niet het meest fijne jaar. Er zijn in veel mensenlevens erg veel moeilijk dingen gebeurt en veel mensen hebben verdriet en pijn. De grens van 2020 kan dan een verademing zijn tot je merkt dat je jezelf hebt meegenomen het nieuwe jaar in. Daarom wensen we iedereen vanaf deze plek een jaar waarin je kunt rusten bij God, waarin je Zijn liefde mag ervaren en uitdelen en waarin je veel van Hem mag leren door Zijn Woord, andere boeken, muziek en films. Zodat 2020 voor jou een sprankelend jaar wordt waarin je mag stralen als de Zon.

Het is dus niet heel gek dat er momenteel zo ontzettend veel boekjes verschijnen over Rust, Lucht en Stilte. Kennelijk worstelen we daarmee en hebben we handvatten nodig om daartoe te komen.

Wat ons betreft hoeft het in de winkel trouwens niet zo rustig te zijn. Beetje drukte en verandering, vernieuwing en een goede verkoop, daar houden we wel van. Daarom staan er lekker wat actie's op stapel. De eerste is alweer geweest! Zingend 2020 was weer een succes! Met dank aan Wilna en het Kinderkoor Jedaja. Heb je die gemist of kwam het je niet uit? Er komt nog veel meer! Nathalie de Heer komt om samen met kinderen op zoek te gaan naar hun talenten. En dat is uiteraard leuk voor iedereen. De meiden gaan wat knutselen, de jongens nemen hamer en hout in handen en na deze middag kunnen ze mooi aan de slag met hun talenten. En ja, je mag ook komen als je niet goed weet of je talenten wel knutselen en timmeren zijn. Of als je zelfs helemaal niet weet waar je goed in bent, juist dan hoor jij er bij. Dit allemaal omdat het mooie boek is verschenen wat Nathalie de Heer heeft geschreven, Binnenstebuiten.(klik) Aan de slag dus met auteur Nathalie.

En heb je al gehoord van onze boeken met korting? Even de kortingsbon in de winkel ophalen en lezen maar! Zo kun je lekker voordelig 2020 in. De titels vind je hier, maar let vooral op de Studiebijbel, die echt heel veel is afgeprijsd. Meer informatie vind je op onze site. En let op, deze actie is alleen in januari, maar in februari komen er weer andere titels voor fikse korting. En tegelijk is er dan ook weer de maand van de historische roman.

Begon ik deze blog over rust en een sprankelend, stralend 2020, ik hoop dat als je bij ons in de winkel bent het allebei kunt vinden. De sprankeling en de rust. Een goed boek en wat koffie kan dat nog eens extra veraangenamen. Bij ons is het allemaal. Welkom.

Aline

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

08-08-2019

Christelijke Boek- en Cadeauwinkel De Rank Veenendaal

En dan is zo langzamerhand iedereen weg. Het wordt stiller en stiller in Veenendaal. Ook bij Christelijke Boek- en Cadeauwinkel De Rank. En natuurlijk is dat net zo logisch als dat het jammer is. Gelukkig is er in onze boekhandel altijd wat te doen. Denk aan bestellen, opruimen, schoonmaken en alles weer eens anders neerzetten. Dingen waar we druk mee kunnen zijn en wat ons gelijkertijd dus ook lekker bezig houdt. Naast dat we in de winkel zelf nieuwe tegeltapijten vast timmerden - een ongelukje met een emmer water zorgde voor veel onbedoelde actie deze week- timmeren we ook behoorlijk aan de weg. Deze week staat er weer een medewerker van De Rank in de Visie met een recensie. Zie Visie nummer 31/32, allereerste pagina. De Byblosadvertentie. Trouwe lezers hebben al een uitgebreide recensie gekregen via deze blog van hetzelfde boek, Leven vanuit rust. Erg leuk dat het ook zo goed verkoopt! Facebook, Instagram, Whatsapp en z'n status, we proberen het allemaal goed bij te houden! En niet te vergeten ook onze webshop en website, waarop je alle nieuwtjes lezen kan. Daarnaast kwam gisteren de fotograaf van uitgeverij KokBoekencentrum om een foto te maken voor een mooie poster ter promotie van Bijbelstudieboeken. Wij kozen voor het boek van Henk Binnendijk. Jawel, het nieuwe boek van Henk Binnendijk. Hoe ziet de hemel er uit? Een vraag die veel mensen hebben en die Henk zichzelf en ons ook stelt. Of hij antwoord kan geven op deze vraag, is nu nog niet bekend, het boek verschijnt pas 3 september. Maar wat mooi is om te lezen, is dat hij door het schrijven van dit boek nog meer naar de hemel en de God van de hemel verlangt. In elk geval lijkt het ons een prachtig boek voor (huis)bijbelkringen of persoonlijke Bijbelstudie. Ik zeg: even reserveren vast! 

Daarnaast kijken we uit naar de nieuwe CD van Sela! Thuis! 'Voor wie zoek was of op reis, te lang is weggeweest. Welkom thuis.' Liederen over bij God horen, wegdwalen, weer thuiskomen. Zo zegt Sela. Ook deze CD kun  je nu vast reserveren bij ons, zodat je hem als één van de eerste kunt ophalen of thuis laten bezorgen.

Naast deze twee nieuwe producen komt er nog veel meer leuks dit najaar. Ons nieuwe magazine Verbonden genieten gaat er bol van staan! En jij als klant gaat daar natuurlijk lekker veel van merken! Want wat te denken van de kinderboekenmaand? Om nog even in stemming te blijven, het thema is: Op reis! Kijk, daar kunnen we nog wel even mee weg komen, deze zomervakantie. Dus we reizen voorlopig nog even door!

Aline

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11-07-2019

Christelijke Boek- en Cadeauwinkel De Rank Veenendaal

Vakantie

Het is nu bijna zo ver. Je merkt het aan alles. De drukte bij de ouders, nog even dit, nog even dat. Vermoeide kinderen. Alles afronden, vakantieplannen die breed worden uitgemeten. Afscheidscadeautjes voor leerkrachten, leerlingen en collega's uitzoeken. En ja, daarvoor kom je natuurlijk naar ons! De laatste afspraken, de laatste feestjes en minder leuke dingen, maar dan is het zover!

Ja, ik ga op reis! Heerlijk, even rust, even anders doen dan het normale, even gewoon lekker weg van de dagelijkse beslommeringen. In de winkel merken we het ook. Veel mensen komen toch nog even wat boeken halen voor de kinderen, denk aan het Zomerdoeboek!,  en voor zichzelf. Want in de vakantie lees je! Meer tijd, meer rust. Tenminste, dat hopen we dan. En vaak lukt dat ook wel. En terwijl je door de winkel loopt, op zoek naar dat ene boek wat je raken zal, maar je tegelijk de ontspanning gaat geven om vanuit je vakantieverblijf nog meer weg te duiken in de wereld van fantasie en realisme tegelijk, dan zie je het hè. Je ziet jezelf, liggend op je handdoek, de zee als bruisende achtergrond.  De zon prikkelt op je hoofd en met je tenen kriebel je in het zand. Terwijl je weg droomt en langzaam verdwijnt, loop je met de hoofdpersonen mee, een klein stukje van je leven. Dan wordt het Jij, ik en de zee. Of misschien zie je jezelf, klimmend over rotsachtige gebieden, adembenemend mooie natuur en ga je over schitterende bergen heen. En stel, dan kom je aan de top, er staat daar een bankje, je gaat zitten en zegt: ik ben er even niet. Want ik lees. Hét ultieme vakantiegevoel :)

Het is maar hoe je het bekijkt hè, hoe je wereld er uit ziet en wat zich in het leven afspeelt. Misschien lees je gewoon je boek in je achtertuin of op je eigen bank. Daar gaat het uiteindelijk ook niet om. Het gaat er in vakantie om dat je tot rust komt, dat je stilte kunt vinden in je leven en dat je geniet van het abnormale en tijd vindt voor jezelf en voor elkaar. Maar vooral voor God. En wat zijn er naast de Bijbel mooie boeken om je daarmee te helpen. Naast de ontspannen romans zijn er boeken die je helpen rust te vinden, God te vinden. Bij ons vind je alle twee. Romans en studieboeken en naar we hopen ook rust en God. Van harte welkom in de winkel. Of je nu weggaat of thuis blijft, God gaat met je mee. Of je nu weggaat of thuis blijft, wij zijn open. Maar niet altijd. De gewijzigde openingstijden vind je hier.

Wij wensen iedereen een hele fijne, ontspannen en leerzame vakantie. Ga met God!

Namens ons allemaal, Aline

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

04-06-2019

Christelijke Boek- en Cadeauwinkel De Rank Veenendaal

Leven vanuit rust, Thomas Sjodin, recensie

-Kijk eens, voor jou.

Vragend kijk ik mijn collega aan.

-Of je die even lezen wil en recenseren, knipoogt ze.

Goeiedag zeg, dat er ook nog bij? Weet je hoe druk ik ben? Welke stapel boeken er ligt te wachten? Om van mijn ramen zemen, vloer dweilen en nog meer karweitjes waar ik niet van houd, maar niet te spreken. Tuurlijk gaat boeken lezen voor alles, maar ergen is een grens..

Pas dan kijk ik eens goed. Geïnteresseerd neem ik het boek in handen. Wow, wat een mooie uitstraling. Past perfect bij de titel. Leven vanuit Rust. En dan dit: Stel je voor, jij doet niets en de wereld draait gewoon door… Geboeid blader ik het boek door.

Misschien denk je: alweer een boek over rust, mindfulness, met al die tips wat je moet doen als je burn-out bent, raakt of gaat zijn, raken we daar niet ook al wat overspoelt mee? Dat we tot rust moeten komen? Alleen dat moeten al! Maar wacht even, lees even door…

In mijn pauze begin ik al in het boek. En nog eens bekijk ik de voorkant en vormgeving. Vriendelijke wat minder witte bladzijden, met hoge lege kopstukken maken het tot een prettig leesbaar boek. Heel het boek ademt rust uit. En als de auteur, Thomas Sjödin, dan ook begint over God, de Schepper van hemel en aarde, die op de zevende dag rust van Zijn werk en ons mensen daarmee een rustdag als eerste dag geeft, ben ik direct om. Dit ga ik verder lezen!

Deze Zweedse auteur beschrijft vanuit eigen ervaring hoe belangrijk rust is. God heeft eigenlijk op de zevende dag rust geschapen. Om te genieten en om even wat anders te doen dan op de zes dagen van de week waarin we ons ritme van werken-eten-slapen hebben. Vanuit die scheppingsorde gaat de auteur verder met het in herinnering brengen van Gods goede bedoelingen voor ons.

Wat gebeurt er eigenlijk tijdens rust? Hoe goed is het om even te stoppen met je bezigheden, even een middagdutje te doen en even pas op de plaatste maken? En dat niet alleen op de zondag, maar elke dag? Wat doet slaap met je en hoe is de tijd ingedeeld, voor God en ons, in tijd en eeuwigheid?

Nu ik dit boek gelezen hebt, merk ik dat ik bewuster omga met de dingen van elke dag. Dat ik mag genieten van de overvloed die God ons geeft, in alle facetten van het leven. Dat liefde en rust aan elkaar verbonden zijn. Dat je soms een stapje terug moet doen in de zorg voor anderen, om eerst weer tot je zelf te komen. Wat een intiem en kwetsbaar hoofdstuk is dat, waarin Sjödin iets vertelt uit zijn eigen leven.

De mooie gesprekken met een rabbijn en een non zijn een leerzame en waardevolle aanvulling, vanuit de ervaring vertelt door mensen die door het leven getekend zijn, maar tot rust komen en daardoor inspiratie krijgen om door te gaan.

Dat is het eigenlijk hè, maar ik was me er nooit bewust van: Wat gebeurt als je niets doet, gebeurt er niet als je nalaat te rusten. (Citaat pag. 13) Nog een keer: Wat gebeurt als je niets doet, gebeurt er niet als je nalaat te rusten. Even over nadenken. En zo zijn er nog veel meer nadenkertjes in dit boek. Een boek om in huis te hebben. Om te lezen en te herlezen, in alle rust. Misschien een mooie tip voor Vaderdag. Als papa tijd heeft om dit te lezen, hervindt hij de rust. Zeker weten.

Aline

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21-05-2019

Christelijke Boek- en Cadeauwinkel De Rank Veenendaal

Bookstoreday 2019

Het kán jullie niet ontgaan zijn, toch? Zaterdag is het feest. Groot feest in de boekhandels. Landelijk, maar vooral bij ons :)

Bookstoreday is niet voor niets ontstaan, uiteraard. Zoals niets voor niets is, zo is ook deze dag een speciale dag om even goed neer te zetten dat er boekhandels zijn. Dat we bestaan, dat we willen blijven bestaan en dat we er met alles wat in ons is voor jullie willen zijn. Dat lijkt misschien een beetje ouderwets, een beetje roeien tegen de klippen op. Maar dat is niet zo! Wat is nu fijner dan een boek door te bladeren voordat je het koopt? Wat is nu mooier om advies te krijgen over welke roman nu echt de moeite waard is, wat de verschillen zijn tussen allerlei soorten bijbels en welk kind het beste welk boek kan lezen? Daar zijn we voor. En wat is nu mooier om een tevreden klant het cadeaupapier te laten uitkiezen, het cadeautje tevreden aanneemt en blij de winkel uitgaat? Dáár doen we het voor.

Terug naar Bookstoreday. Zaterdag is het zo ver. Feest bij Christelijke Boek-en Cadeauwinkel de Rank. Kom je ook? Dit mag je echt niet missen! Er zijn heel veel aanbiedingen van supergoede en mooie boeken, ik lees nu Tot ik je vind en o wat heerlijk, het is bijna uit! Thuis vinden ze me maar 'ver weg'... ;) En dat klopt. Dan zit ik in Duitsland, in Engeland, in de VS, overal tegelijk, maar vooral thuis op de bank. Hét voordeel van een boek! :) Dat boek is zaterdag maar een tientje, maar ja, ik heb het nu al gelezen. Zelf ga ik dan dus maar voor 'Aan de voeten van Jezus', een boek voor stille momenten met Jezus, van uitgeverij PUUR! en die dag maar €3,50. Nee, dat laat ik niet schieten! Naast al die  mooie aanbiedingen die je op facebook en onze website vindt, is er ook korting op alle cadeauartikelen. Ja, je leest het goed: Twintig procent korting op ALLE Cadeauartikelen! Tijd voor een feestje dus!

Voor de (kleine) kinderen en hun ouders komen Melanie van de Peut en Michel de Boer. De laatst is bekend van Opa Knoest. Wie kent hem niet?? Melanie signeert, leest voor uit Mijn kleine Peuterbijbel (€9,95) en geeft voorleestips. Michel signeert en laat zien hoe hij zijn mooie illustraties maakt. Tegelijk kun je lekker samen met je kind luisteren en genieten en samen veel plezier hebben. Of je snuffelt even lekker rond terwijl je kind bij het voorlezen blijft. Onze gasten zullen vanaf ongeveer twee tot drie uur in ons midden zijn! Alweer een feestje dus!

En dan, ja, wat is een feestje zonder lekkers? Liefde en Ambacht zorgt voor wat lekkere hapjes, terwijl je van De Heeren van 17 heerlijke thee aangeboden krijgt om te proeven. Gewoon bij ons in de winkel. Hoe leuk is dát! Beetje thee proeven, een chocolaatje erbij, stukje kaas, weer wat thee, mm, nu al zin in! Deze mensen zijn bij ons vanaf ongeveer 11 uur tot 14.30 uur. Laten we zorgen dat er geen thee meer overblijft! Samen met hen verkopen we ook leuke cadeaupakketjes: een mooi boek(je) met wat thee, in een gezellig pakketje. Kijk, daar kun je mee thuis komen!

Maar, voor je er mee thuis wilt komen, moet je één ding doen en willen: in de benen, op de fiets of met de auto (die je bij de Julianakerk kunt parkeren) en dan even lekker genieten van de Boekhandel. Dat is pas het echte feestje.

Enne... niet te laat komen hè, want voor alle acties en aanbiedingen geldt: OP=OP

Wij vieren de Boekhandel. Doe je mee??? Van harte welkom. Zaterdag 25 mei van 9-17 staan wij weer voor iedereen klaar! Zoals je gewend bent. Dat is De Rank.

Namens ons hele team, Aline

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27-04-2019

Christelijke Boek- en Cadeauwinkel De Rank Veenendaal

Speciale klanten

Daar zijn ze weer, die hele speciale klanten. Komend vanuit Maasbracht, Limburg(!), dat is hun thuis. Maar ze hebben ook een eigen 'ark', hun werkterrein. En vandaag ligt dat schip bij Amerongen. Tijd voor een momentje De Rank! En daar zijn wij het helemaal mee eens.

Echt waar, wees maar niet bang, we zijn blij met alle klanten! Maar deze mensen zijn gewoon bijzonder, er is een klik en ze zijn enthousiast. Ze kopen veel boeken, maar geven het net zo hard weer weg of verkopen het door, ‘omdat er in ons Zuiden niet zoveel is.’ Zo zijn ze een boekenclubje gestart met mensen van allerlei verschillende achtergronden. Momenteel lezen ze met elkaar het boek van John Eldredge, 'Jezus, onze niet zo lieve Heer'. (‘Heb je er nog twee voor mij?’) Ze organiseerden daar een Sing-in en komen regelmatig hier meezingen met de Veense Sing-in.

Ze doen me altijd een beetje denken aan Paulus en zijn medewerkers. Waar nood is helpen ze , waar vragen zijn, gaan ze in gesprek. Om jaloers op te worden: wat zit ik hier dan veilig…

Ik vroeg hen waarom ze zo graag naar onze winkel komen. En welk boek dan favoriet is. En nu ze weer in de winkel zijn, krijg ik de antwoorden op een briefje aangeboden. ‘Want stel dat ik vergeet wat ik eigenlijk wil zeggen!’

Zij vindt het geweldig om lekker rond te snuffelen bij ons, als een kind in de snoepwinkel, zo heerlijk! En terwijl Teun dan lekker aan de tafel gaat zitten met een bakkie koffie, gaat Alie de winkel door. ‘Deze dan! Kijk, dat is ook zo’n geweldig boek.’ Dagboek voor kleine schatjes. Stralend kijkt ze me aan. ‘Al zo vaak weggegeven!’ Sowieso lijken dagboeken haar voorkeur te hebben. Die van Sarah Young, Dicht bij Jezus. ‘En deze dan,’ ze trekt Strijd in je denken van Joyce Meijer uit de schap. ‘Ook zo goed! Het boek én het dagboek!’

‘Heb je nog CD’s van de Sing-in?’ vraagt Teun me ondertussen. Hij is meer van de muziek. Samen luisteren ze graag naar Brian Doerksen, Trinity, Matt Redman, Herman Boon of Elly en Rikkert. Een brede interesse dus, maar Teun is verknocht aan de sing-ins zoals ze bij ons in Veenendaal worden gehouden. Terwijl hij het daarover heeft straalt hij. ‘Zoveel mensen, zoveel! Dat zijn wij niet gewend…’

‘Het is soms inderdaad ook best lastig hoor, komt Alie. ‘We zouden graag verhuizen naar een plek waar meer christenen zijn. Maar zolang we niets vinden is Maasbracht de plek waar God ons hebben wil. En dat is goed.’

Terwijl Alie met het stapeltje boeken en cadeautjes naar de kassa komt, glundert ze. ‘Zo fijn dat ik dit gewoon kan kopen en dat Teun me er alle ruimte voor geeft. Ik ben een dankbaar mens. Dankbaar voor wat God me geeft. Waar en voor wie dan ook.’

Aline

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

01-04-2019

Christelijke Boek- en Cadeauwinkel De Rank Veenendaal

Mijn dag vandaag

Zo hehè, nu eerst koffie. Nadat ik mijn mannen weg geholpen heb even lekker gesport. Na het dagelijkse wasbeurtje is het nu tijd voor koffie. En vooral een goed boek. Zoekend gaan mijn ogen langs de titels. Mijn laatst gelezen roman is allang uit (het boekenweekgeschenk van 2019), de geloofsopbouwende boekjes die ik daarnaast lees, schieten ook al een eind op. Jezus als rolmodel van Maarten Immerzeel is er zo één. Wat een goed en leerzaam boekje is dat! Maar nu, vandaag, 1 april, even iets ontspannends. Ik kies voor het allereerste boek van Michelle Griep, Dwars door het vuur. Ik zag in de winkel dat haar tweede roman ook al verschenen was, dus hoog tijd om kennis te maken met deze Amerikaanse dame.

De zon schijnt me stralend toe, dus duik ik weg in de tuinstoel, wel nog onder onze overkapping. Koffie binnen handbereik en lezen maar. Altijd spannend of je snel de lijn van het verhaal kunt vinden. Deze keer kost het me totaal geen moeite. Het duurt niet lang of ik zit in de wereld van Gouvernante Eleanor, die wegens wangedrag van haar Hertog naar één van de Britse kolonies moet vertrekken. Maandenlang op de boot is geen pretje, zeker niet anno 1770.

Heerlijk, zo even op de maandagmorgen wegzakken in een goed boek. Ik mag dat van mezelf. Want vanmiddag ga ik werken. Me bezig houden met de webshoporders, kijken of er nog antwoorden zijn op onze quizvraag en o ja, de etalge moet ook. Het boekenweekgeschenk moet er uit en Kikker kan er in. Vanaf vrijdag hébben we toch een leuke actie! Eén zo'n leuk prentenboek voor maar twee euro! En dan hopen we ook nog heel veel boeken te verkopen voor de kinderen van de kledingbank! Dat maakt alles extra leuk. Geven is zo mooi om te doen, het maakt alleen maar rijker. Voor de ander en voor jezelf.

Dus ga ik, na moeizaam uit mijn boek gekropen te zijn, gewapend met raamstiften en mijn zakje wortels, op weg naar mijn werk. De leukste job die je je kunt voorstellen. Ik ben op weg naar Boekhandel De Rank. In Veenendaal. Lekker op de fiets.

Als ik later deze dag weer naar huis fiets en nog even achterom kijk, zie ik een vrolijke (witte) kikker op de etalgeruit met een kleurrijke aankondiging van deze topactie. Lekker gewerkt weer vandaag.  Mijn collega een beetje geplaagd, omdat dat mag op 1 april haha, ik zal niet zeggen hoe :). Klanten geholpen en allerlei dingen op de website geregeld. Nu thuis nog even deze blog. En wat huishoudelijke klusjes. En o ja, nog even lekker een moment stille tijd. Met het boek van Priscilla Shirer 'De wapenrusting van God'. Ook een echte aanrader. En dan het laatste half uurtje van de dag weer terug naar Eleonor. Eens kijken hoe het haar vergaat op dat schip. Op weg naar de Britse koloniën. In 1770. Terug de tijd in. Dat kan. Omdat ik lees.

Fijne week! Aline