Mijn dag vandaag

Zo hehè, nu eerst koffie. Nadat ik mijn mannen weg geholpen heb even lekker gesport. Na het dagelijkse wasbeurtje is het nu tijd voor koffie. En vooral een goed boek. Zoekend gaan mijn ogen langs de titels. Mijn laatst gelezen roman is allang uit (het boekenweekgeschenk van 2019), de geloofsopbouwende boekjes die ik daarnaast lees, schieten ook al een eind op. Jezus als rolmodel van Maarten Immerzeel is er zo één. Wat een goed en leerzaam boekje is dat! Maar nu, vandaag, 1 april, even iets ontspannends. Ik kies voor het allereerste boek van Michelle Griep, Dwars door het vuur. Ik zag in de winkel dat haar tweede roman ook al verschenen was, dus hoog tijd om kennis te maken met deze Amerikaanse dame.

De zon schijnt me stralend toe, dus duik ik weg in de tuinstoel, wel nog onder onze overkapping. Koffie binnen handbereik en lezen maar. Altijd spannend of je snel de lijn van het verhaal kunt vinden. Deze keer kost het me totaal geen moeite. Het duurt niet lang of ik zit in de wereld van Gouvernante Eleanor, die wegens wangedrag van haar Hertog naar één van de Britse kolonies moet vertrekken. Maandenlang op de boot is geen pretje, zeker niet anno 1770.

Heerlijk, zo even op de maandagmorgen wegzakken in een goed boek. Ik mag dat van mezelf. Want vanmiddag ga ik werken. Me bezig houden met de webshoporders, kijken of er nog antwoorden zijn op onze quizvraag en o ja, de etalge moet ook. Het boekenweekgeschenk moet er uit en Kikker kan er in. Vanaf vrijdag hébben we toch een leuke actie! Eén zo'n leuk prentenboek voor maar twee euro! En dan hopen we ook nog heel veel boeken te verkopen voor de kinderen van de kledingbank! Dat maakt alles extra leuk. Geven is zo mooi om te doen, het maakt alleen maar rijker. Voor de ander en voor jezelf.

Dus ga ik, na moeizaam uit mijn boek gekropen te zijn, gewapend met raamstiften en mijn zakje wortels, op weg naar mijn werk. De leukste job die je je kunt voorstellen. Ik ben op weg naar Boekhandel De Rank. In Veenendaal. Lekker op de fiets.

Als ik later deze dag weer naar huis fiets en nog even achterom kijk, zie ik een vrolijke (witte) kikker op de etalgeruit met een kleurrijke aankondiging van deze topactie. Lekker gewerkt weer vandaag.  Mijn collega een beetje geplaagd, omdat dat mag op 1 april haha, ik zal niet zeggen hoe :). Klanten geholpen en allerlei dingen op de website geregeld. Nu thuis nog even deze blog. En wat huishoudelijke klusjes. En o ja, nog even lekker een moment stille tijd. Met het boek van Priscilla Shirer 'De wapenrusting van God'. Ook een echte aanrader. En dan het laatste half uurtje van de dag weer terug naar Eleonor. Eens kijken hoe het haar vergaat op dat schip. Op weg naar de Britse koloniën. In 1770. Terug de tijd in. Dat kan. Omdat ik lees.

Fijne week! Aline 01-04-2019


Share on facebook