Christelijke Kinderboekenmaand 2019

BCB organiseert jaarlijks in oktober de Christelijke Kinderboekenmaand. Kijk voor meer informatie op de campagnewebsite. Thema jubilerende Christelijke Kinderboekenmaand: Op reis! BCB organiseert in oktober 2019 voor de 25e keer de Christelijke Kinderboekenmaand met dit jaar als thema Op reis!. Dit thema sluit aan bij het thema van de algemene Kinderboekenweek ‘Reis mee!’.

In 2019 is het thema van de christelijke kinderboekenmaand Op reis.

Op reis

Op reis gaan doe je niet een-twee-drie. Het begint met het kiezen van een bestemming. Soms best lastig. Dan volgt de voorbereiding. Wat neem ik mee? Hoe kom ik er? Met de fiets, of met de trein of misschien wel met het vliegtuig? En ook niet onbelangrijk, wie gaat er mee? Op reis gaan is best spannend, want je weet nooit precies wat je tegenkomt. Maar dat maakt het ook leuk. Want op reis gaan betekent nieuwe dingen ervaren.

Ook in de Bijbel vinden we verhalen over reizen. Denk aan de reizen van Paulus of aan Mozes. Hij leidde de reis van het volk Israël vanuit Egypte naar het beloofde land.

Meer informatie leest u op www.christelijkekinderboekenmaand.nl.

Drie actieboeken:

Speciaal voor de Christelijke Kinderboekenmaand worden er drie actieboeken uitgegeven die passen bij het thema.

Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door Hanneke Mostert en Hester Nijhoff (Uitgeverij De Banier).

Liesbeth van Binsbergen (Columbus) is de auteur van het actieboek voor de middenbouw

Leanne van Spronsen (Den Hertog) schrijft het actieboek voor de bovenbouw.

Het prentenboek is tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand voor € 6,95 verkrijgbaar en de actieboeken voor de midden- en bovenbouw elk voor € 5,95.

CD en werkboek:

Ook in 2019 wordt er een nieuw themalied gemaakt en verschijnt er een jubileumcd in de serie Oké4kids met de beste liedjes van de afgelopen 25 jaar. En uiteraard verschijnt er ook voor de komende Christelijke Kinderboekenmaand een werkmap voor basisscholen. De werkmap blijkt steeds meer in een behoefte te voorzien en kent een groeiende oplage.

ACTIE:

DOE MEE MET ONZE SCHRIJFWEDSTRIJD EN WIN! KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE.