Kinderboekenweek 2021

Informatie Kinderboekenweek 2021

Van 6 tot en met 16 oktober 2021 is de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandel. De Kinderboekenweek staat in het teken van Worden wat je wil. Hierin wordt aangesloten bij het thema van de algemene Kinderboekenweek. Speciaal voor de Kinderboekenweek in de christelijke boekhandels worden er drie actieboeken uitgegeven die passen bij het thema. Daarnaast is er een Werkmap voor basisscholen en een CRIDZ Boekenkrant voor de kinderen.

Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door Leontine Gaasenbeek. Bram Kasse is de auteur van het actieboek voor de middenbouw en Henriët Koornberg-Spronk schrijft het actieboek voor de bovenbouw. Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek voor € 6,95 verkrijgbaar en de actieboeken voor de midden- en bovenbouw elk voor € 5,95. De actieboeken voor de midden- en bovenbouw worden ook als luisterboek CD uitgegeven door Uitgeverij De Toren.

Worden wat je wil. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind is uniek en kan worden waar hij van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

ACTIEMIDDAG 16 OKTOBER

Op 16 oktober houden we een actiemiddag voor alle kinderen van de basisschool.

Heb je ooit wel eens gehoord hoe een inmker werkt met zijn bijen? Hoe de honing wordt gemaakt en hoe ze samen werken? De Veenendaler Hans Diepeveen laat je zien en vertelt hoe hij als imker een relatie opbouwt met zijn bijen en hen door en door kent. Hij laat je ook van alles zien over imker-zijn. De imker is er van 14-16 uur.

Vind je het leuk om een kaars van bijenwas te maken? Dan is het voor jou deze middag the place to be! 

Of wil je dolgraag eens een ritje met een echte stoere truck maken? Cor Aalbers rijdt graag een rondje met jou en je vriendje en laat je precies zien wat nu zo leuk is aan het leven als trucker. Cor rijdt tussen 13:30 en 17 uur. 

Ben je benieuwd naar het leven als imker of smacht je naar een rit in een echte truck? Meld je dan snel aan door ons te mailen: info@derankveenendaal.nl of te bellen of appen: 0318-548882

Puzzelwedstrijd

Voor alle kinderen van de basisschool is er een leuke prijs te winnen. Kleur de kleurplaat, voor de onderbouw, op je allermooist of maak de puzzel, midden- en bovenbouw, en lever de oplossing in. Je maakt hiermee kans op een mooie prijs! 

Voor basisscholen

Voor leerkrachten van basisscholen wordt een werkboek gemaakt met lessuggesties en verwerkingen van het thema en de actieboeken. Daarnaast wordt er in samenwerking met Red een Kind een spaaractie opgezet voor scholen.

RED EEN KIND

Bij de bestelde Werkmap voor basisscholen ontvangen jullie het actiepakket van Red een Kind. In dit pakket zitten alle materialen om met je klas of de hele school tijdens de Kinderboekenweek geld in te zamelen voor kinderen in armoede. Daarbij mag je, bij onze boekhandel, 10% van de opbrengst besteden aan boeken voor de schoolbieb.

Waarom meedoen?

-         De actie vraagt weinig voorbereiding. Alle materialen zitten in het pakket dat je bij de werkmap ontvangt.

-         Je hoeft je alleen even aan te melden via www.redeenkind.nl/aanmelden-spaaractie.

-         Via deze link kun je ook meer pakketten bestellen.

-         Als je de school nu aanmeldt, maak je nog kans op een gratis actieboek. Wees er dus snel bij!

-         10 % van de opbrengst mag je gebruiken voor de aankoop van boeken voor de schoolbieb.

Meer weten? Kijk dan op www.redeenkind.nl/help-mee/samen-met/uw-school/spaaractie.