Het winnende verhaal!

Droomland

Eetland ---- Drinkland

IK lag te staren naar het plafond. Ik kon maar niet in slaap vallen… IK was op kamp met mijn klas, Sophie en Melanie lagen naast mij. Hun sliepen al! Ik was als enige nog wakker. Toen dacht ik op eens shit! Ik ben mijn slaappilletje vergeten in te nemen!!... Hoe dom kan ik zijn! Ik moest weer uit mijn warme bedje kruipen om mijn slaappilletje te pakken. Oooh dat stomme doosje toch , die kraakt zo vreselijk! Zo maak ik nog iemand wakker. Na ja nu kan ik eindelijk slapen! Ik ging weer liggen en viel eigenlijk gelijk in slaap , ik was heel moe van het survivallen. Toen ik eenmaal sliep kreeg ik een droom , een hele leuke droom! En je krijgt nu te horen wat voor droom! :

“Wakker worden!” Er stonden allemaal spekjes rond mijn bed. Hu, waar was ik?! Mijn bed was van suikerspin en de vloer van chocolade! Dit was duidelijk het raarste wat ik ooit had meegemaakt!! Ik stapte uit bed en ik had een pyjama aan met allemaal zuurstokjes er op. De spekjes zeiden dat ik moest gaan omkleden. Ik kreeg een wit t-shirt aan met een grote lolly erop en een spijkerbroek met hamburger, milkshakes en patatzakjes erop genaaid. Mijn sokken waren van die Happy Socks weet je wel?! Nou 3 keer raden wat er op stonden…. Van die snoepjes met zo’n papiertje erom die je altijd van je oma krijgt!! HEEEEL leuk! Toen ging door de hele nieuwe wereld lopen en ontdekte de gaafste dingen , waar iedereen wel ooit van heeft gedroomd!!

De bomen waren van lolly’s ,de huizen van koek en de straten en wegen van drop. Maar wat mij wel opviel was dat er alleen maar eten was en geen drinken! Ik ging naar een van de spekjes die mij had wakker gemaakt en vroeg of er ergens drinken was. Het spekje zei: “Drinken , drinken vraag jij nou om drinken?? Dat is hier verboden!Dan moet je in Drinkland zijn! “ “Maar waar ben ik nu dan?” vroeg ik “In Eetland!” “Ooooooh enne hoe moet ik dan in Drinkland komen?” “Je moet deze poort uit dan de weg oversteken en dan zie je een hele grootte poort met Drinkland erop.” “oke bedankt.” zei ik En ik liep weg. Ik kwam op een grote weg en ik ging kijken hoe die eigenlijk heette. IK kwam een naambordje tegen en daarop stond:Droomland. Oke ik wist nu 3 dingen -1 Waar ik wakker was geworden heette Eetland. -2 Als je uit Eetland kwam was daar tegenover Drinkland. -3 De weg die daar tussen ligt heet Droomland. Ik liep Drinkland binnen en er stonden allemaal colaflesjes bij de poort. Ze zeiden: “Welkom in Drinkland!” Ik zag allemaal zwembaden met heel veel verschillende soorten drinken erin. Ik moest er maar een uitzoeken!! Ik keek even rond en toen viel mijn oog op een zwembad met gesmolte chocolade!! Daar ging ik zeker weten in! Ik sprong er gelijk in en het voelde warm en zacht. Het was een spekje! Dat werd waarschijnlijk als luchtbed gebruikt. Toen ik klaar was met zwemmen werd het al donker. Ik vroeg aan een colaflesje hoelaat het was. Hij zei “Hier is geen tijd hier ga je naar bed wanneer je wilt.” “Oke” zei ik dan ga ik gouw slapen ,want ik ben moe van dat reizen en zwemmen. Ik deed mijn pyjama aan en ging slapen……

Wakker worden!!! De meester kwam met pannendeksels aanlopen. Ik wreef in mijn ogen en ik dacht: dit is de leukste droom ooit!!

Toen ik terug was van kamp en het gewone leven weer begon ging ik met mijn ouders naar de kerk. Toen ik daar zat dacht ik: Ik denk dat de reis waar ik het meest naar uitkijk de reis naar de hemel naar God de Vader is!!

EINDE!!