De Week van het Christelijke Boek

Brood en stenen

Actieboek voor de Week van het Christelijke Boek 2020

Arie Kok heeft speciaal voor de Week van het Christelijke Boek (pendant van de Boekenweek) de novelle Brood en stenen geschreven. De christelijke boekhandels geven van 4 tot en met 14 maart 2020 dit actieboek gratis weg, bij aankoop van tenminste € 15,00 aan boeken. Brood en stenen is een uitgave van KokBoekencentrum in samenwerking met de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak (BCB).

De Week van het Christelijke Boek is een initiatief van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB). De campagne stimuleert het schrijven, uitgeven, verkopen en lezen van christelijke boeken. Brood en stenen is inmiddels het 42e actieboek van de Week van het Christelijke Boek.

Inhoud

Als zijn zoon Ortie wordt aangereden, staat Arie bij de scherven van zijn bestaan. Als nazaat uit een geslacht van arbeiders heeft hij zijn leven lang al moeten vechten om het hoofd boven water te houden. Zijn langgekoesterde wens een eigen bakkerij te beginnen werd werkelijkheid. Maar de oorlog kwam, en de strijd om het dagelijks brood voor zijn grote gezin werd gaandeweg te zwaar. Het intense verdriet om Ortie dwingt Arie om de balans van zijn leven op te maken. Een waargebeurd verhaal, gebaseerd op de dagboekaantekeningen van de grootvader van de auteur.