De Maand van de Bijbel

De Bijbel – het meest verkochte boek ter wereld – is al eeuwenlang een onophoudelijke en onvoorstelbaar rijke inspiratiebron voor talloos veel mensen en daarmee van onschatbare waarde voor onze cultuur. Tijdens de Maand van de Bijbel, 24 januari tot en met 21 februari,    zetten we deze inspirerende bestseller op de agenda om er samen in te duiken, eruit te lezen en verhalen en ervaringen met elkaar te delen.

Van 24 januari tot en met 21 februari 2021 is de tweede editie van de Maand van de Bijbel. Deze wordt georganiseerd op initiatief van uitgeverij Royal Jongbloed en Adveniat, in samenwerking met Berne Media, de Byblos-boekhandels, KRO-NRCV, EO, Elisabeth, Friesch Dagblad, Internationale Bijbelbond, KokBoekencentrum, het Nederlands Dagblad en het Nederlands Bijbelgenootschap.

Hert doel is ook andere mensen en organisaties in beweging te krijgen om aandacht te genereren voor dit Boek der Boeken. Er zal onder meer een event zijn met workshops rond de Bijbel bij de Abdij van Egmond, een essay, acties in boekhandels en aandacht in de pers. De Bijbel – het meest bekende en meest gelezen boek ter wereld – staat in deze periode jaarlijks in de schijnwerpers.

Het essay wordt dit jaar geschreven door René de Reuver en Gerard de Korte. De aftrap vindt digitaal plaats, de sluiting wordt een fysiek event in de Abdij van Berne.  In dit essay schrijven de mannen elkaar brieven over de Bijbel. Welke rol speelt dit boek in hun leven, op welke, vaak moeilijke momenten gaf dit boek hen troost en houvast? En hoe kan de Bijbel vandaag hoop bieden als zoveel mensen in onzekerheid leven en houvast soms ontbreekt? Een persoonlijk en troostrijk essay over het hart van de Bijbel.  Het essay is te koop via deze link. Bellen of mailen naar ons kan natuurlijk ook.

Het is de wens van de organisatoren dat door heel het land een vuur wordt aangewakkerd om te participeren en samen van de inspiratie te proeven en plezier te beleven met de Bijbel, waar wij als Boekhandel ons uiteraard van harte bij aansluiten.