EAN: 9789493248441
Publicatiedatum:  13-09-2022
Product: Paperback / softback
Taal: Nederlands

    Bestelbaar , beschikbaar op 13/09/2022

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 20,00

‘Van alle plekken van de wereld houd ik denk ik het meest van de keuken.

Het maakt niet uit waar hij staat of wat voor een het is, zolang het een keuken is, een plek waar je een maaltijd kunt koken, voel ik me niet ellendig.’

Kitchen is een tijdloos boek over rouw, opgroeien, de eenzaamheid van de grote stad, benauwende gendernormen, de liefde voor eten en een ode aan de meest troostrijke plek van elk huis: de keuken. Het bestaat uit de novelle Kitchen en het korte verhaal ‘Moonlight Shadow’.

Toen Kitchen in 1988 in Japan verscheen stond de literaire wereld op zijn kop: het debuut van Banana Yoshimoto werd een megahit, overladen met prijzen en stond meer dan een jaar onafgebroken in de bestsellerlijsten. Men sprak zelfs van ‘Bananamania’, zo geliefd was Kitchen onder Japanse lezers.

Van het boek zijn wereldwijd meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht, maar in Nederland wist het het grote publiek destijds niet te bereiken. Nu, ruim 30 jaar later, is het eindelijk weer beschikbaar in een sprankelende nieuwe vertaling van Maarten Liebregts.

Banana Yoshimoto (1964), het pseudoniem van Mahoko Yoshimoto, is een van de meest gelezen Japanse auteurs ter wereld. Ze heeft inmiddels een enorm oeuvre opgebouwd aan korte verhalen en romans. Ze koos het pseudoniem ‘Banana’ vanwege haar liefde voor de bananenbloem en omdat ze het genderneutraler vindt dan haar eigen naam.

Maarten Liebregts (1984) vertaalde eerder werk van Mieko Kawakami (Borsten en eitjes) en Toshikazu Kawaguchi (Voordat de koffie koud wordt).

  EAN: 9789493248441
  Auteur: 
  Uitgever: Das Mag Uitgeverij B.V.
  Vertaler:  Maarten Liebregts
  Publicatiedatum:   13-09-2022
  Product: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 201 mm
  Breedte: 125 mm
  Dikte: 20 mm
  Gewicht: 268 gr
  Voorraad:  Bestelbaar