Heimwee

een leven lang verlangen naar vrede

EAN: 9789492994325
Publicatiedatum:  21-04-2022
Product: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 280

    Bestelbaar , beschikbaar op 21/04/2022

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 20,00

Als de Veluwse Bram Andermans met zijn jeugdvriend Leonard op zoek gaat naar zijn wortels in geboortestad Den Haag, ontstaan gesprekken over alles wat er in het leven toe doet.

Heimwee Na het overlijden van zijn vrouw, gaat ex-docent Bram Andermans op zoek naar zijn wortels in zijn geboortestad Den Haag. Met een camper en vergezeld door zijn muzikale jeugdvriend Leonard, bezoekt hij plaatsen die destijds een belangrijke rol speelden. Herinneringen en gedachten buitelen over elkaar heen. De gelovige Andermans, die in het Veluwse dorp Ermelo woont, wordt door zijn andersdenkende vriend behoorlijk aan het twijfelen gebracht. Openhartig hebben zij het over relaties en religies, seks en liefde, zekerheden en twijfels. Dit boek, een mix van fictie en autobiografie, is geschreven voor zoekers, die vrijwel dagelijks oplopen tegen kritische kanttekeningen en verwarrende vragen, maar daar zondags weinig of niets over te horen krijgen. Dr. André F. Troost (1948, Den Haag) woont in Ermelo. In 2022 vierde hij zijn 50-jarig jubileum als predikant. Hij is dichter en auteur van Bijbelse dagboeken, verzamelbundels van columns, een kinderbijbel, diverse Bijbelstudies, liedbundels en theologisch getinte romans. In tal van kerkelijke liedboeken zijn liedteksten van hem opgenomen. ‘Waarom ik zoveel waarde hecht aan een heldere visie op Jezus? Omdat de wereldvrede er mede van afhankelijk is.’ - André F. Troost ‘André Troost is behalve dichter ook denker, maar dan wel een denker, die van binnenuit, vanuit existentiële ervaringen tot denken wordt gedreven.’ - Dr. Wim Dekker

Vijftig jaar ervaring met mensen en hun geloofsvragen, gebundeld in een verhaal (autofictie) over een zoekende docent en zijn niet-gelovige jeugdvriend. Geschreven door André F. Troost die al meer dan 80 goed verkochte boeken op zijn naam heeft.

Dr. André F. Troost (1948, Den Haag) woont in Ermelo. In 2022 vierde hij zijn 50-jarig jubileum als predikant. Hij is dichter en auteur van Bijbelse dagboeken, verzamelbundels van columns, een kinderbijbel, diverse Bijbelstudies, liedbundels en theologisch getinte romans. In tal van kerkelijke liedboeken zijn liedteksten van hem opgenomen.

INHOUD 1 De kade 2 De sloot 3 De straat 4 De bank 5 De bioscoop 6 De kerk 7 De zaal 8 De synagoge 9 De kermis 10 De rustplaats Gedicht: Heimwee NAWOORD OVER DE SCHRIJVER

  EAN: 9789492994325
  Auteur: 
  Uitgever: Vrije Uitgevers, De
  Publicatiedatum:   21-04-2022
  Product: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 220 mm
  Breedte: 150 mm
  Dikte: 25 mm
  Gewicht: 582 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 280
  Trefwoorden:   autofictie;christelijk;den haag;ermelo;geloven;jezus;levensvragen;pastoraat