Voeding voor je brein
Annemieke Jansen-Erik Scherder-Janine Jansen
Nederlands | 07-10-2025 | 192 pagina's
9789464043969
Hardback
€ 27,99
Nog niet beschikbaar, beschikbaar op 07/10/2025
Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering
Gratis geleverd vanaf € 20,00
Tekst achterflap
Hét kookboek voor wie zijn hersenen gezond wil houden
Een gezonde leefstijl is van invloed op de gezondheid van je brein. Cardioloog Annemieke en receptenmaker-vormgever Janine Jansen laten samen met professor Erik Scherder zien hoe je met een eenvoudig én lekker eetpatroon je hersenen jong kunt houden.
Weloverwogen keuzes op het gebied van eten, ontspannen en bewegen dragen bij aan het verbeteren van cognitieve prestaties en verlagen het risico op hersenaandoeningen zoals dementie en depressie. In Voeding voor je brein wordt de meest recente wetenschappelijke kennis hierover vertaald naar begrijpelijke informatie, concrete acties en heerlijke recepten. Met de juiste voeding, voldoende rust en beweging, weinig stress en veel plezierige geestelijke uitdaging kun je je bovenkamer beter laten functioneren.
• Met toegankelijke, wetenschappelijk onderbouwde uitleg over de werking van het brein en de invloed van leefstijl daarop
• Meer dan 55 gezonde én smakelijke recepten die passen binnen de mediterrane leefstijl
• Met voedingswaarden bij elk recept
De pers over de auteurs en eerdere boeken:
‘Erik Scherder schudt je wakker!’ Psychologie Magazine
Over CholesteroI van Annemieke en Janine Jansen:
‘Het is helemaal niet zo moeilijk om gezonder te eten.’ Santé
‘Een inspirerend boek [...]. De recepten zijn gevarieerd en creatief.’ Trouw
Biografie
Prof. Dr. Erik Scherder is hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterda. Hij staat bekend als dé hersenexpert van Nederland en schreef verschillende bestsellers over het brein.
Dr. Annemieke Jansen is cardioloog en leefstijlarts. Haar zus Janine Jansen is grafisch ontwerper en ontwikkelt en fotografeert recepten. Samen publiceerden de zussen Jansen diverse kookboeken, onder meer over de mediterrane leefstijl. Ook schrijven ze elke maandag een kookcolumn in Trouw en leveren ze bijdragen aan elke editie van glossy De smaak van Italië. Daarnaast geven ze lezingen en workshops.
Details
EAN : | 9789464043969 |
Uitgever : | Park Uitgevers |
Publicatie datum : | 07-10-2025 |
Uitvoering : | Hardback |
Taal/Talen : | Nederlands |
Status : | Nog niet beschikbaar |
Aantal pagina's : | 192 |