EAN: 9789463811927
Publicatiedatum:  25-05-2023
Product: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 416

    Bestelbaar , beschikbaar op 25/05/2023

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 20,00

***** de Volkskrant:
'M - De laatste dagen van Europa blinkt uit in scherpe keuzes. De schrijver beperkt zich tot drie beslissende jaren, tot een paar sleutelmomenten en een voor zijn doen bescheiden aantal personages. (...) Ondanks alle dreiging is M - De laatste dagen van Europa niet per se zwaar om te lezen. Dat komt door de subtiele, vaak geestige typeringen, die allemaal voortvloeien uit het historisch materiaal. En het komt vooral door de filmische stijl die van deze boeken zulke pageturners maakt - wederom met grote zorg vertaald door Jan van der Haar.'

Op 3 mei 1938 wordt Adolf Hitler door Mussolini in Italië ontvangen voor een bezoek aan Rome, Napels en Florence. Enkele weken eerder heeft Hitler de Anschluss van Oostenrijk afgekondigd en Mussolini bereidt zich voor op de afkondiging van een ongekend strenge rassenwetgeving. Toch zijn er nog velen in Italië die hopen dat er een einde komt aan de machtswellust van de twee regeringsleiders.

Antonio Scurati reconstrueert met koortsachtige precisie het beangstigende delirium van Mussolini, in de waan dat hij de beslissingen van de Führer kan beïnvloeden terwijl hij zich ervan bewust is hoe onvoorbereid Italië op de oorlog is.
M. De laatste dagen van Europa beslaat de periode van 1938 tot en met 1940: het hoogtepunt van het zelfbedrog van fascistisch Italië, dat buigt voor de rassenwetten en het bondgenootschap met nazi-Duitsland. Scurati beschrijft hiermee de laatste dagen van een Europa dat niet in staat bleek te ontsnappen aan het kwaad van het totalitarisme: een tragische en krachtige roman, vol waarschuwingen voor onze toekomst.

'Formidabele combinatie fictie en non- fictie. Een absolute aanrader.' Teun van de Keuken

De pers over Scurati:

'Antonio Scurati is een van de meest gevierde Italiaanse schrijvers van het moment.' Het Financieele Dagblad

'Een tragische en krachtige roman.' Domani

'M vindt een nieuw literair genre uit, ergens halverwege de literatuur en de geschiedenis.' La Letteratura

Antonio Scurati (Napels, 1969) is schrijver, hoogleraar literatuur en columnist. Van het veelgeprezen eerste deel van zijn serie over Benito Mussolini, M. De zoon van de eeuw, zijn in Italië inmiddels meer dan 500.000 exemplaren verkocht. De roman werd in 2019 bekroond met de Premio Strega, de voornaamste literaire prijs in Italië. De Nederlandse vertaling door Jan van der Haar werd genomineerd voor de Europese Literatuurprijs. Ook zijn eerdere werken werden veelvuldig vertaald en bekroond.

  EAN: 9789463811927
  Auteur: 
  Uitgever: Park Uitgevers
  Vertaler:  Jan van der Haar
  Publicatiedatum:   25-05-2023
  Product: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 209 mm
  Breedte: 151 mm
  Dikte: 34 mm
  Gewicht: 558 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 416