Vier handen op een lege buik


Nederlands | 04-06-2024 |

9789083422701

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,95


 Voorraad in de winkel

   Bestelbaar

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 20,00
Tekst achterflap

Het verlies van een kind is een hartverscheurende gebeurtenis die je leven volledig op zijn kop zet, of het nu een miskraam van een paar weken oud is of een tiener die na een slopende ziekte overlijdt. Het overlijden van je kind heeft ook een flinke impact op je relatie. Het is iets wat je samen overkomt, maar het rouwen om je kind doe je op je eigen manier. Als partners wil je wil met elkaar in verbinding staan, maar de ervaring leert dat dit meestal een hele uitdaging is. In ’Vier handen op een lege buik’ vertellen ouders in twaalf verhalen over het verlies van hun kind(eren) en de impact die dit op hun relatie heeft. Zeven ouders in dit boek zijn nog samen, vijf ouders niet. In dit boek vertellen de ouders welke aspecten van de rouw van invloed zijn geweest op hun relatie en welke moeilijkheden en uitdagingen ze in het rouwproces zijn tegengekomen. Het boek is bedoeld om ouders die een kind hebben verloren herkenning en erkenning te bieden bij hun verlies en hen te helpen aanknopingspunten te vinden om er samen doorheen te komen. De overlijdensoorzaken van de kinderen zijn zeer divers. Sommige kinderen overleden al in de baarmoeder, anderen op tienerleeftijd. Een aantal ouders verloren hun kinderen al enige tijd geleden, andere ouders werden pas vrij recent geconfronteerd met hun verlies. In dit boek kijken zij eerlijk terug en vertellen ze over hun verdriet en de ontdekkingen die ze deden. De verhalen worden in- en uitgeleid door Dr. Riet Fiddelaers-Jaspers, oprichter van het Expertisecentrum Omgaan met Verlies en medeoprichter van Opleidingen Land van Rouw. Ze schreef diverse boeken over rouw. Bjorn Visser (1988) is getrouwd met Inge en vader van Daan, Anna †, Lynn †, Aron en Elin. Hij is oprichter van Stichting Rouwkost, waarmee de stichting inmiddels vele ouders praktische en emotionele ondersteuning biedt na het verlies van hun kind(eren). In 2022 verscheen zijn boek ‘Pappa’s rouwen ook’.

Slogan/Promotie

In dit boek komen 12 ouders aan het woord die een of meerdere kinderen hebben verloren en waarin ze openhartig een inkijkje geven in hun relatie. Dit is geen boek met een theorie over rouw of waar gepolijste verhalen worden verteld. Maar we willen het eerlijke en het echte verhaal delen. Want welke invloed heeft het verlies van een kind op je relatie? Waar raak je de verbinding met elkaar wel, wat werkt wel, en wat niet. In hoeverre komt er spanning op je relatie te staan?

Biografie

Bjorn Visser (1988) is getrouwd met Inge en vader van Daan, Anna †, Lynn †, Aron en Elin. Hij is oprichter van Stichting Rouwkost, waarmee de stichting inmiddels vele ouders praktische en emotionele ondersteuning biedt na het verlies van hun kind(eren). In 2022 verscheen zijn boek ‘Pappa’s rouwen ook’.

Details

EAN :9789083422701
Auteur: 
Uitgever :Stichting Rouwkost
Publicatie datum :  04-06-2024
Uitvoering :Hardback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :247 mm
Breedte :166 mm
Dikte :25 mm
Gewicht :785 gr
Status : Bestelbaar