Liefdesverklaring

Een handleiding voor meer geluk in de liefde

EAN: 9789083031804
Publicatiedatum:  26-11-2019
Product: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 208

    Leverbaar

Nathalie Van De Walle is gelukkig getrouwd en moeder van vier kinderen. Zij heeft altijd al veel belangstelling gehad voor de manier waarop relaties functioneren of disfunctioneren. Haar verbazing over het ontbreken van zinvolle antwoorden op de vraag “Hoe weet ik of mijn relatie toekomst heeft?” zette haar aan tot het schrijven van dit boek.

Wie een relatie begint, doet dat niet met de bedoeling om later te scheiden. Wie trouwt, een huis koopt of een kind krijgt al helemaal niet. Partners die voor elkaar kiezen, gaan ervan uit dat zij bij elkaar zullen blijven. Lang. En gelukkig. De realiteit ziet er echter anders uit: geluk in de liefde lijkt niet voor iedereen te zijn weggelegd. Hoe komt dat? Is het louter toeval, of heb je het toch voor een stuk zelf in de hand? De auteur is overtuigd van het laatste: de droom van lang en gelukkig kun je volgens haar zélf waarmaken. In dit uiterst toegankelijke boek legt zij op een eenvoudige en praktijkgerichte manier uit hoe je dat het beste aanpakt. Het bevat een schat aan nuttig advies en verhelderende inzichten die in de eerste plaats gericht zijn op jongeren en jonge volwassenen, maar die zonder meer bruikbaar zijn voor al wie gelooft dat een leven lang liefhebben ook vandaag nog kan.

Proloog Inleiding: Liefde, een gevaarlijk spel Deel I: Een partner voor het leven 1. Eerst de theorie 2. Zit goed in je vel 3. Kies bewust en verstandig 4. Realistische verwachtingen 5. Je relatie willen doen slagen Deel II: Opgepast, valkuilen! 1. Dagen weken maanden jaren. 2. Kinderen: lust en last. 3. It’s the economy, stupid. 4. Seks. En de bullshitballast. Deel III: Scheiden is niet alles 1. Vrij of gebonden, weggaan of blijven 2. Over ventileren, pauzeren en remediëren 3. Een overlevingstactiek Deel IV: Geen domme vragen Wat is het verschil tussen liefde en vriendschap? Vanaf wanneer ben je klaar voor een serieuze relatie? Bestaat liefde op het eerste gezicht? Bestaat de Ware? Is liefde blind? Is het uiterlijk belangrijk? Kan een groot leeftijdsverschil problemen opleveren? Vanaf wanneer kan seks in een relatie een plaats krijgen? Hoe belangrijk is de kwaliteit van de seks? Hoe weet je of je echt van je partner houdt? Hoe weet je of je klaar bent om je te binden? Ben je gelukkiger als je trouwt dan als je samenwoont? Hoe herken je een gezonde relatie? Is scheiden altijd fout? Nabeschouwing Dankwoord

  EAN: 9789083031804
  Auteur: 
  Uitgever: Sprekende Woorden
  Publicatiedatum:   26-11-2019
  Product: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 150 mm
  Breedte: 212 mm
  Dikte: 18 mm
  Gewicht: 350 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 208