De aan/uit-factor bij kinderen


Nederlands | 06-02-2023 | 96 pagina's

9789079603596

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 20,95


 

   Bestelbaar

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 20,00
Korte beschrijving/Annotatie

Boek over het gedrag van kinderen dat de ene keer helemaal AAN staat en een andere keer ineens helemaal UIT

Tekst achterflap

‘Ik leg het steeds weer uit en mijn kind zegt dat hij het begrijpt, maar hij dóet het niet.’ Typisch een uitspraak van ouders wiens kind een AAN/UIT-factor heeft. Ook noemen zij opvallend vaak: '... neemt niets van ons aan', '... is niet te bereiken', '... blijft het doen'. Dat komt omdat een kind het gedrag dat met de AAN/UIT-factor samenhangt zelf niet herkent en er geen grip op heeft. Dus als je je kind op bepaald gedrag wijst of hem erop corrigeert, weet hij óf niet waar je het over hebt, óf hij belooft te doen wat je vraagt maar voert dat niet uit. Een AAN/UIT-factor is gedrag dat de ene keer helemaal AAN staat en een andere keer – ineens – helemaal UIT. Of dat regelmatig UIT lijkt te staan en dan – ineens – vol AAN gaat. Het gaat dus om gedrag waar een kind het ene moment helemaal mee in verbinding is en duidelijk kwaliteiten in laat zien. Maar een ander moment is het kind datzelfde gedrag helemaal kwijt en lijkt er eerder sprake van een achterstand. Er zijn tien AAN/UIT-factoren (zoals Zelfvertrouwen, Leren en Weten, Gevoeligheid) en Gerarda van der Veen beschrijft ze in dit boek uitgebreid, inclusief vele praktische voorbeelden. Bijzonder is: een AAN/UIT-factor is zo aanwezig in gedrag, dat ouders die niet weten dat zo’n factor bestaat toch – onbedoeld – heel goed de uitwerking ervan beschrijven wanneer ze het over hun kind hebben. Het is voor hen vaak een openbaring dat dergelijk gedrag ineens een naam krijgt én een opluchting dat er wel degelijk begeleiding mogelijk is. Auteur Gerarda van der Veen koppelt een AAN/UIT-factor aan labels als ADHD, autisme, hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Ook legt ze de verbinding met familiethema’s: hoe beladen en belaste inhouden binnen een familie via het kind met een AAN/UIT-factor om een nieuwe invulling vragen. Vervolgens legt ze stapsgewijs uit hoe je een kind met een AAN/UIT-factor het beste kunt begeleiden, zodat er geen blokkade op het gedrag ontstaat. Wacht maar af: door het lezen van dit boek ga je heel anders tegen het gedrag van je kind aankijken!

Slogan/Promotie

Auteur Gerarda van der Veen koppelt een AAN/UIT-factor aan labels als ADHD, autisme, hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit

Biografie

Gerarda van der Veen richt in 2004 het Landelijk informatiepunt Hoog Sensitieve Kinderen op, LiHSK. Ze is auteur van verschillende boeken zoals Wegwijs in hooggevoeligheid, Het hoogstimulatieve kind.

Details

EAN :9789079603596
Auteur: 
Uitgever :248media
Publicatie datum :  06-02-2023
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :238 mm
Breedte :150 mm
Dikte :11 mm
Gewicht :343 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :96
Keywords :  adhd;boos;contact;gedrag;gedrag kinderen;kinderen;verbinding