Het schermwijze gezin

Technologie een goede plek geven in huis

EAN: 9789058041760
Publicatiedatum:  20-04-2021
Product: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 200

    Bestelbaar , beschikbaar op 20/04/2021

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 20,00

Iedereen die het idee heeft dat z'n familierelaties lijden onder of z'n aandacht opgeslokt wordt door de afleidingen van technologie, kan in dit boek een weg vinden om het echte leven weer te omarmen.

Wat houdt goed en bewust omgaan met technologie in je gezin precies in? Een filter gebruiken of een limiet op de hoeveelheid schermtijd? Zeker, maar het vraagt ook wijsheid, karakter en moed om op een goede manier om te gaan met de uitdagingen van digitale media. Aan de hand van tien principes biedt Andy Crouch handvatten voor een gezond gezinsleven met technologie. Hij laat zien dat de keuzes die wij maken rond digitale media onvoorziene gevolgen kunnen hebben. Hij stelt vragen als: wat willen we zijn en waar willen we voor staan als familie? Brengt technologie ons dichter bij of juist verder van dat doel vandaan? 'Het schermwijze gezin' is voor iedereen die het gevoel heeft dat zijn familierelaties lijden onder digitale media, of zijn aandacht opgeslokt wordt door de afleidingen van technologie. Dit boek biedt een weg om het echte leven – in een wereld vol devices en beeldschermen – weer te omarmen.

Andy Crouch, voormalig redacteur bij 'Christianity Today', heeft meerdere boektitels op zijn naam staan op het snijvlak van geloof, cultuur en ons beeld van God. Hij is werkzaam bij Praxis, een creatieve motor voor 'verlossend ondernemerschap', die oprichters, financiers en innovators ondersteunt, gemotiveerd door hun geloof om cultuur te vernieuwen en hun naasten lief te hebben.

Voorwoord Vooraf: Wat is ‘een goede plek’? Inleiding: Help! Tien principes voor een gezond gezinsleven met technologie I De drie belangrijkste besluiten voor een schermwijs gezin 1 Je identiteit bepalen 2 De inrichting van je leefomgeving 3 De indeling van je tijd II Dagelijks leven 4 Waken en slapen 5 Leren en werken 6 Het nut van verveling 7 In het diepe gegooid 8 Naakt en onbeschaamd III Wat er het meest toe doet 9 Waarom zingen belangrijk is 10 In ziekte en gezondheid Epiloog: Schermwijs ten tijde van een pandemie Dankwoord Over de auteur Noten

  EAN: 9789058041760
  Auteur: 
  Uitgever: Vrije Uitgevers, De
  Vertaler:  Jaël Vuijk
  Publicatiedatum:   20-04-2021
  Product: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 141 mm
  Breedte: 221 mm
  Dikte: 18 mm
  Gewicht: 301 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 200