De val van de koningen


Nederlands | 11-04-2024 | 496 pagina's

9789049202736

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 25,99


 

   Bestelbaar

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 20,00
Tekst achterflap

Een realistisch Game of Thrones meets The Lord of the Rings-achtig epos

Torstein Herse, terug van zijn veldtocht naar Engeland, woont met zijn vrouw in Jomsborg, als daar namens Erling Skjalgsson, de koning van Ryge, een boodschapper arriveert. De koning wordt bedreigd door de jonge Olaf Haraldsson, die in Engeland diende onder de machtige Torkjell Høye. Erling Skjalgsson vraagt de Jomsvikingen om hulp in de strijd tegen Olaf Haraldsson en zijn leger.

Maar het is te laat: Jomsborg wordt aangevallen. Torstein ervaart hoe trotse mannen moeten buigen voor Olafs heerschappij. Maar dan ontstaat er een opstand op een plek waar Torstein die het minst verwachtte – een opstand die Olafs wreedheid en zucht naar macht aan de hele wereld zal openbaren.

In dit vijfde boek van de Jomsviking-serie zien we de conflicten rondom Olaf Haraldsson, bekend als Olaf de Heilige, en krijgen we een indruk van de eeuw waarin Noorwegen veranderde van een samenleving met een raad van stamhoofden en een lokale autonomie, naar een gecentra liseerde monarchie. Door Torsteins ogen zien we hoe alles wat hij kent als goed en rechtvaardig bedreigd wordt.

In de pers

‘Een boeiend verhaal over de groei naar volwassenheid. Absoluut een aanrader.’ NBD Biblion

‘Het indrukwekkendst is Bull-Hansens stijl, van de kleinste details tot de meest indrukwekkende scènes. De personages zijn exotisch en overtuigend. Bull Hansen kan zowel poëtisch als dramatisch zijn. Een ontzettend goed verhaal!’ Dagbladet


Biografie

Bjørn Andreas Bull-Hansen (1972) is een meester in het combineren van historische feiten met een spannend verhaal. Hij ziet zichzelf als een traditionele Vikingverteller, en deelt graag zijn kennis van de Noordse cultuur met zijn immer groeiende groep lezers. Hij woont afwisselend in het binnenland van Noorwegen en in Fredrikstad.

Details

EAN :9789049202736
Auteur: 
Uitgever :Meulenhoff Boekerij B.V.
Vertaler : Annelies de Vroom
Publicatie datum :  11-04-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :231 mm
Breedte :151 mm
Dikte :43 mm
Gewicht :712 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :496
Reeks :  Jomsviking
Keywords :  liefde;noorwegen;strijd;verraad;vikingen