Alles wat beweegt


Nederlands | 29-02-2024 | 272 pagina's

9789048868506

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 23,99


 

   Bestelbaar

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 20,00
Korte beschrijving/Annotatie

Begin vorige eeuw beleeft een wereldberoemde danseres aan de Nederlandse kust de grootste omwenteling van haar leven

Tekst achterflap

De Amerikaanse pionier van de moderne dans Isadora Duncan tart de normen en wetten van haar tijd, zowel in haar persoonlijke leven als in haar kunst. Voor het eerst in de geschiedenis danst ze op blote voeten en in losse gewaden, geïnspireerd op de bewegingen van de natuur.

Wanneer ze zwanger raakt van een gehuwde man, trekt ze zich in 1906 enkele maanden terug in een villa in de duinen van Noordwijk aan Zee. Hopelijk ongezien door de paparazzi wil ze hier in Nederland haar eerste kind krijgen. Als ongetrouwde vrouw zet Isadora alles op het spel. Dat doet ze welbewust. Ze vindt dat een vrouw kinderen moet kunnen krijgen zoals zij dat wenst en ze kiest uit volle overtuiging voor de Britse toneelvernieuwer Edward Gordon Craig. Ze is vrij, maar raakt toch verstrikt in haar obsessie voor deze man.

Isadora Duncan trotseert aan onze kust de conservatieve krachten die op haar inwerken en doorstaat de grootste omwenteling van haar leven.

Recensie/Quote

Fijn dat Susan Smit deze bijzondere vrouw nieuw leven in heeft geblazen. Er ging een wereld voor me open. Al die vrouwen die in de vergetelheid zijn geraakt. Pioniers! Vrijgevochten! Smit houdt van ze, dat is duidelijk. En ik ook. Daarom is dit boek de moeite waard.

Biografie

Susan Smit (1974) is schrijfster en columniste van Happinez. Ze debuteerde in 2001 met Heks en heeft inmiddels vele boeken op haar naam staan, zoals de bestsellers Gisèle, Tropenbruid en De wijsheid van de heks. Met haar roman De heks van Limbricht werd ze genomineerd voor de NS Publieksprijs. Dit voorjaar publiceerde ze Alles wat beweegt, een historische roman over Isadora Duncan.

Details

EAN :9789048868506
Auteur: 
Uitgever :Overamstel Uitgevers
Publicatie datum :  29-02-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :135 mm
Dikte :25 mm
Gewicht :327 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :272
Keywords :  amerikaans;ballet;bevalling;bevrijd;blote voeten;dans;danseres;dood;duncan;duncaninchen;eb;feminisme;gebaseerd op een waargebeurd verhaal;gewaden;grondlegger;historisch;historische fictie;isadora;isadorables;katwijk;kind;kinderen;kunst;kust;liefde en relaties;modern;moeder;natuur;nederland;noordwijk;pionier;roman;san franciscoçraig;school;sjaal;spiritualiteit;terugtrekken;verdronken;vernieuwer;vloed;vrij;zee;zus;zwanger;zwangerschap