EAN: 9789048868346
Publicatiedatum:  07-03-2023
Product: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 336

    Bestelbaar , beschikbaar op 07/03/2023

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 20,00

Niccolò Ammaniti op z'n best: hij is terug! Met een nieuwe, zinderende roman

Maria Cristina Palma leidt een perfect leven - op het oog, dan. Ze is mooi, rijk, beroemd, de vrouw van de Italiaanse premier en de wereld draait om haar. Dan ontmoet ze op een feest een vriend van haar overleden broertje en ontvangt ze een filmpje dat alles verandert. Een geheim uit haar verleden haalt haar in, iets wat ze diep heeft weggestopt en waar ze nooit meer aan heeft gedacht.

Niccolò Ammaniti ontleedt haarscherp haar geest, onderzoekt haar angsten, obsessies en stiekeme verlangens in een roman die ongeëvenaarde fantasie, psychologisch realisme, tragiek en verleiding combineert. Het intieme leven laat je nadenken over onbewuste drijfveren, verdrongen herinneringen en een vervormde realiteit.

'Ammaniti sleurt je mee in de krochten van Maria Cristina Palma's ziel en het verdriet van de Italiaanse rijken, zoals alleen hij dat kan. Een heerlijke, fantastische, niet weg te leggen leesbelevenis.' Saskia Noort

Ammaniti fileert in Het intieme leven meesterlijk onze maatschappij: het falen van onze politici, onze obsessie met uiterlijke schijn en het dubbelleven waartoe social media ons dwingen. Dat is soms tragisch, maar Ammaniti's humor, die tegelijk snijdend en balsemend is, spaart en vergeeft ons ook.
Hij neemt je met filmische beschrijvingen mee op een trip door Italië, van Toscaanse landerijen tot de kust van Amalfien de Opera in Rome. Maar de humor is nooit ver weg - je zal ook een half hoofdstuk vastzitten in een schoorsteenpijp. Het is een prachtige reis met een onuitstaanbaar personage dat niet anders kan dan je verleiden.

Niccolò Ammaniti (1966) is de auteur van de internationale bestsellers Ik haal je op, ik neem je mee, Ik ben niet bang, Zo God het wil en Anna. Daarnaast schreef hij Het laatste oudejaar van de mensheid, Laat het feest beginnen!, Ik en jij en Een delicaat moment. Ook heeft hij geschreven en gewerkt als filmregisseur en showrunner voor de twee internationale tv-series Il Miracolo en Anna. Van zijn boeken zijn in Nederland al meer dan 500.000 exemplaren verkocht. Zijn werk verschijnt in 44 landen.

  EAN: 9789048868346
  Auteur: 
  Uitgever: Overamstel Uitgevers
  Vertaler:  Etta Maris
  Publicatiedatum:   07-03-2023
  Product: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 210 mm
  Breedte: 135 mm
  Dikte: 40 mm
  Gewicht: 400 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 336
  Trefwoorden:   affaire;afpersing;ammaniti;anna;berlusconi;blackmail;cognetti;de acht bergen;feest;herman koch;ik haal je op;italië;jetset;kluun;la grande bellezza;maffia;milaan;premier;president;roman;rome;saskia noort;schandaal;seks;sex;stromboli;thomas heerma van voss;turijn