De betoverende werkelijkheid

Waar komen we vandaan? en andere spannende vragen over de wereld om ons heen

EAN: 9789046828489
Publicatiedatum:  05-10-2021
Product: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 272

    Bestelbaar , beschikbaar op 05/10/2021

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 20,00

De zon die uit een emoe-ei zou zijn gekomen en een niezende reus die aardbevingen veroorzaakt zou hebben? Door de eeuwen heen hebben mensen fantastische verhalen bedacht om allerlei verschijnselen te verklaren. In deze wetenschappelijke ontdekkingstocht laat de wereldberoemde evolutiebioloog Richard Dawkins zien hoe het echt zit met de regenboog, de eerste mens, tsunami's, vallende sterren, dag en nacht, zomer en winter, buitenaards leven en nog heel veel meer.
De wetenschappelijke werkelijkheid blijkt ontzagwekkend mooi en betoverend, en oneindig magischer te zijn dan de oeroude mythen. Met de tekeningen van de bekende Harry Potter-illustrator Dave McKean vormt De betoverende werkelijkheid een fantastische lofzang op het leven van ons, de dieren en planten, en alles om ons heen.

'Niemand anders schrijft zo aanstekelijk enthousiast over wetenschap.' NRC Handelsblad
'De door Dawkins gestelde vragen zijn misschien eenvoudig, maar het beantwoorden daarvan vereist kunst en vakmanschap.' Trouw

Richard Dawkins is een Britse evolutiebioloog. Hij werd wereldberoemd met zijn boek De zelfzuchtige genen. Gevolgd door een reeks van bestsellers, waaronder God als misvatting en Het verhaal van onze voorouder. Hij ontving talrijke prijzen voor zijn werk. Tot 2008 was hij hoogleraar aan Oxford University. Bij Nieuw Amsterdam verscheen onlangs Los van God.

  EAN: 9789046828489
  Auteur: 
  Uitgever: Nieuw Amsterdam
  Vertaler:  Jacques Meerman
  Publicatiedatum:   05-10-2021
  Product: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 169 mm
  Breedte: 216 mm
  Dikte: 18 mm
  Gewicht: 532 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 272