Rode anjer

€ 22,99
  Reserveren
  Toevoegen aan verlanglijst

EAN: 9789029736350
Publicatiedatum:  07-03-2024
Product: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 336

   Nog niet beschikbaar

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 20,00

In een Amerika dat bol staat van raciale onrechtvaardigheid, klassentegenstellingen en de Eerste Wereldoorlog vechten twee vrouwen voor hun dromen in een aangrijpende historische roman.

In ‘Rode anjer’ van Laila Ibrahim zijn May en Naomi onlosmakelijk met elkaar verbonden omdat hun grootmoeders samen opgroeiden op een plantage. Nu is het 1915 en belooft de twintigste eeuw sociale veranderingen en gelijke kansen. May verlangt ernaar te trouwen, maar haar droom valt al snel in duigen. Naomi heeft net een huis gekocht, maar wordt niet geaccepteerd door haar witte buren. Ondertussen zet de Eerste Wereldoorlog de verhoudingen in het land op scherp. In het tumult van een veranderende natie steunen de twee vrouwen elkaars zoektocht naar bevrijding en waardigheid.

Laila Ibrahim woont met haar gezin in een kleine gemeenschap in Berkeley, Californië. Veel van haar inspiratie haalt ze uit ervaringen met multiraciale ontwikkelingspsychologie. Uit deze ervaringen vloeide het verhaal van Mattie en Lisbeth voort. ‘Rode anjer’ is het vierde deel in de serie De eerste krokus.

  EAN: 9789029736350
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Vertaler:  Susanne Castermans-Nelleke
  Publicatiedatum:   07-03-2024
  Product: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Voorraad:  Nog niet beschikbaar
  Aantal bladzijden: 336
  Reeks:   De eerste krokus