De kraamkliniek


Nederlands | 05-04-2024 | 336 pagina's

9789029736312

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,99


 

   POD (Beschikbaar als print-on-demand.)

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 20,00
Korte beschrijving/Annotatie

Ontdek het aangrijpende, op waarheid gebaseerde verhaal van een moedige vrouw die honderden moeders en hun kinderen redde tijdens twee allesverwoestende oorlogen

Tekst achterflap

‘De kraamkliniek’ is een hartverscheurende historische roman van Mario Escobar over twee vrouwen wiens levens elkaar kruisen in een vluchtelingenkamp aan de Franse kust.

Het is 1937. Vastbesloten om de Burgeroorlog te ontvluchten, laat Isabel haar man achter aan het front en steekt ze de grens over. Ze belandt in een vluchtelingenkamp, zonder drinkwater of medische zorg. Haar toekomst ziet er somber uit – tot ze Elisabeth ontmoet.

De Zwitserse zuster Elisabeth heeft haar thuisland verlaten om kinderen te helpen die tijdens de Spaanse Burgeroorlog hun ouders zijn verloren. Nu heeft haar werk haar naar Frankrijk geleid, waar ze in het plaatsje Elne een kraamkliniek opent om aanstaande moeders en hun ongeboren kinderen een toevluchtsoord te bieden. Maar wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, staan de twee vrouwen nog veel grotere uitdagingen te wachten.

Biografie

Mario Escobar is de auteur van 'Het schooltje van Auschwitz', 'Vlucht uit Parijs', 'De bibliotheek van Saint-Malo' en 'De meester van Warschau'. Hij studeerde geschiedenis. Zoals het een geschiedkundige betaamt, duikt hij graag helemaal in een bepaalde periode. Hij heeft een speciale fascinatie voor hoofdpersonen die onorthodoxe keuzes maken.

Details

EAN :9789029736312
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Vertaler : Willem Keesmaat
Publicatie datum :  05-04-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :140 mm
Dikte :27 mm
Gewicht :422 gr
Status :POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
Aantal pagina's :336