De apotheek in het getto


Nederlands | 15-02-2024 | 448 pagina's

9789029736107

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 Voorraad in de winkel

   POD (Beschikbaar als print-on-demand.)

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 20,00
Korte beschrijving/Annotatie

Een ontroerend verhaal over een groep onbezongen helden die vecht voor hoop en menselijkheid in de meest donkere tijden.

Tekst achterflap

Krakau, 1940. In ‘De apotheek in het getto’ van Amanda Barratt kent Zosia Lewandowska de wrede realiteit van de oorlog maar al te goed. Binnen enkele weken na de Duitse inval in Polen verliest ze de man van wie ze hield. Terwijl de gettomuren oprijzen, sluit Zosia zich aan bij een Poolse apotheker die zijn leven riskeert om Joodse families te redden. De zorgeloze jeugd van Hania Silverman wordt aan diggelen geslagen als haar familie het getto wordt ingedreven. Ze worstelt om te overleven in een ommuurde wereld van wanhoop waar de bevolking wordt uitgedund door deportatie. Dan komt Hania Zosia, haar vroegere buurvrouw tegen in de apotheek. Hun levens raken met elkaar verweven door het verdriet en de angst die hen door de oorlog worden aangedaan. Op een dag worden ze gedwongen een wanhopige keuze te maken, een keuze die hen onverbiddelijk met elkaar zal verbinden, zelfs als ze uit elkaar worden gerukt…

Biografie

Amanda Barratt schrijft meeslepende historische romans die zijn gebaseerd op gedegen research. In haar vrije tijd brengt ze graag een bezoekje aan musea, waar ze zich helemaal kan onderdompelen in de geschiedenis. Eerder schreef ze De witte roos en Dietrich, mijn liefste.

Details

EAN :9789029736107
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Vertaler : Carola van der Kruk-de Boer
Publicatie datum :  15-02-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :140 mm
Dikte :31 mm
Gewicht :489 gr
Status :POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
Aantal pagina's :448