EAN: 9789029730273
Publicatiedatum:  03-11-2020
Product: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 304

    Leverbaar

Een historische roman over racisme en de bijzondere band tussen moeders en dochters.

'Goudpapaver' van Laila Ibrahim: wat durf je te riskeren voor vrijheid?

Op het eerste gezicht lijken Jordan, een zwarte lerares van middelbare leeftijd, en Sadie, een witte vrouw die getrouwd is met een ambitieuze Duitse zakenman, weinig gemeen te hebben. Maar hun familiegeschiedenissen, die zich jaren geleden met elkaar vermengden op een plantage in Virginia, zijn nog altijd met elkaar verbonden. Op de plantage hebben hun moeders, Mattie en Lisbeth, een sterke band opgebouwd, ondanks hun verschil in afkomst.

Het is 1894 en Mattie ligt op sterven. Sadie en Lisbeth ondernemen als moeder en dochter een zware reis om afscheid te kunnen nemen. Maar ongelijkheid zorgt nog steeds voor grote problemen. Sadie en Jordan zullen samen moeten vechten voor een betere toekomst.

‘Goudpapaver’ is een roman over de kracht van vriendschap, de liefde tussen moeders en dochters, en de moed om te vechten voor een vrije toekomst waarin rassenongelijkheid tot het verleden behoort. Het is het vervolg op 'De eerste krokus' en 'Mosterdzaad', maar kan ook op zichzelf gelezen worden.

‘Deze mooi geschreven roman draait om moed, vriendschap, vrijheid en de impact van de keuzes die je maakt.’ - Visie over ‘Mosterdzaad’

  EAN: 9789029730273
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Vertaler:  Hilke Makkink
  Publicatiedatum:   03-11-2020
  Product: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 141 mm
  Breedte: 215 mm
  Dikte: 28 mm
  Gewicht: 429 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 304
  Reeks:   De eerste krokus