EAN: 9789025776237
Publicatiedatum:  28-09-2022
Product: Hardback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 32

    Bestelbaar , beschikbaar op 28/09/2022

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 20,00

Hoe werkt het eigenlijk als er iemand doodgaat? De vogels in het bijzondere kinderboek 'Vogel is dood' van Tiny Fisscher en Herma Starreveld werken samen om afscheid te nemen van Vogel. Tiny Fisscher laat de gebeurtenissen elkaar met veel warmte en vooral ook fijne humor opvolgen. In 'Vogel is dood' worden verschillende kanten van de dood, op een warme, onomwonden manier belicht. Het prentenboek laat zien wat er gebeurt als iemand gestorven is en biedt kind en voorlezer alle ruimte om op hun eigen wijze over de dood te praten.

Vogel is dood. Gisteren leefde hij nog. Sommige andere vogels moeten een beetje huilen, en dat mag best. Samen huilen is fijn. Dan is het tijd voor de begrafenis. Al zijn vrienden en zelfs de vogels die hem niet zo graag mochten helpen mee. Ze graven een gat. Ze zeggen mooie woorden. Ze missen hem heel erg, en huilen nog wat meer. En daarna? Dan is er thee met wormen. Of met cake, als je geen wormen lust.

De grappige, soms bijna droge tekst van Tiny Fisscher maakt alles toegankelijk en behapbaar voor nieuwsgierige lezers, terwijl de eigenwijze illustratiestijl van Herma Starreveld elke vogel een kleurrijk eigen karakter geeft.

(...)het biedt veel aanknopingspunten om emoties te benomen en om op vragen in te gaan die bij kinderen naar boven komen.

  EAN: 9789025776237
  Auteur: 
  Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep b.v.
  Publicatiedatum:   28-09-2022
  Product: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 258 mm
  Breedte: 258 mm
  Dikte: 10 mm
  Gewicht: 442 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 32