EAN: 9789021038483
Publicatiedatum:  26-09-2023
Product: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 624

    Bestelbaar , beschikbaar op 26/09/2023

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 20,00

Een meeslepende roman van meesterverteller Falcones over de hartstochtelijke strijd voor vrijheid van twee zwarte vrouwen in verschillende tijden: het koloniale Cuba en het Spanje van de eenentwintigste eeuw.

In De vrouwen van de suikerrietplantage vertelt Ildefonso Falcones het verhaal over de vrijheidsstrijd van twee zwarte vrouwen in verschillende tijden: het negentiende-eeuwse koloniale Cuba en het eenentwintigste-eeuwse Spanje.

In Cuba, in het midden van de negentiende eeuw, leeft en werkt Kaweka, een tot slaaf gemaakte Afrikaanse vrouw, op een suikerrietplantage die eigendom is van de uit Spanje afkomstige markies van Santodoma. Haar leven en dat van de andere vrouwen is verschrikkelijk. Tot Kaweka de bijzondere kracht vindt om haar lotgenoten te leiden in een levensgevaarlijke strijd voor vrijheid.

In het huidige Spanje krijgt Lita, dochter van de bediende van de familie Santodoma, een baan bij hun familiebank in Madrid. Terwijl ze zich verdiept in de financiën van het bedrijf en in het verleden van deze zeer rijke familie, ontdekt ze de oorsprong van hun fortuin, en een geheim dat hen kan vernietigen.

Een weergaloze, epische roman over twee vrouwen gescheiden door de tijd maar verenigd in hun gedeelde strijd tegen onderdrukking en voor erkenning en gerechtigheid.

  EAN: 9789021038483
  Auteur: 
  Uitgever: Luitingh-Sijthoff B.V., Uitgeverij
  Vertaler:  Joke Mayer - Fennie Steenhuis
  Publicatiedatum:   26-09-2023
  Product: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 227 mm
  Breedte: 150 mm
  Dikte: 43 mm
  Gewicht: 741 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 624