Uw vertrouwde boekhandel in de regio en online!

Bibbers in je buik, je hoeft niet bang te zijn, want God is bij je

Christelijke kinderboekenmaand 2017

Als tegenhanger van het thema in de reguliere Kinderboekenweek ‘Griezels’, heeft de christelijke boekhandel gekozen voor ‘Bibbers’. Met als houvast: je hoeft niet bang te zijn, want God is bij je.

Dát is wat we onze kinderen mee willen geven!

Er zijn drie actieboeken, waaraan bekende auteurs meewerkten

Linda Bikker schreef het prentenboek voor de onderbouw, getiteld, Bange Barend leert vliegen

Barend is een kleine arend. Maar hij durft niet te vliegen. Angstig zit hij op het puntje van de rots. Allerlei dieren en mensen komen voorbij. Ze proberen Barend over te halen om zijn vleugels uit te slaan. Maar Barend blijft zitten waar hij zit. Totdat … Dit vrolijke prentenboek over het overwinnen van angst zal peuters en kleuters zeker aanspreken!

Dieven in de buurt is door Judith van Helden geschreven. Dit actieboek is speciaal voor de middenbouw.

In de buurt waar Hidde woont is ingebroken. Via burgernet verspreidt de politie het signalement van de dieven. Als Hidde ontdekt wie het zijn, krijgt hij de schrik van zijn leven. Een van hen komt hem heel bekend voor! Samen met zijn klasgenootje Lynn gaat hij op onderzoek uit. Maar dan wacht hem een onaangename verrassing …

Ineke Kraijo schreef: Als je durft. Kinderen van de bovenbouw kunnen hier hun hart aan ophalen!

Stan baalt van de verhuizing van een dorp naar de stad. Waarom moet hij in groep 8 nog van school wisselen? In de stad probeert hij zijn draai te vinden, maar dat valt niet altijd mee. Gelukkig heeft hij zijn vriend Kondo, en samen voetballen ze veel met oudere jongens. Als de bal op een hoog hek wordt geschoten, bewijst Stan dat hij nergens bang voor is door op het hek te klimmen. Maar van het één komt het ander…

Natuurlijk is er ook weer een nieuwe Oké 4kids CD over dit thema.

Voor scholen is er veel matriaal beschikbaar om dit onderwerp tijdens de lessen te onderbouwen.

 

Zaterdag 30 september is de opening van de christelijke kinderboekenmaand in onze winkel! Meer info lees je op onze Homepagina onder ‘Activiteiten’.